POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Stor press på FCK: "Alla räknar med att vi ska vinna ligan"

FC Köpenhamn har vunnit den danska ligan tre år i rad. Förra säsongen kom de 26 poäng före tvåan Odense. Inte konstigt att pressen är stor inför helgens seriestart.
- Alla räknar med att vi ska vinna ligan, säger vänsterbacken Pierre Bengtsson.

FC Köpenhamn har vunnit den danska Superligan åtta gånger under 2000-talet. Laget är inte bara överlägset i Danmark, utan även i Skandinavien. Förra säsongen fick de även ett europeiskt genombrott då de gick vidare från gruppspelet i Champions league efter att bland annat ha spelat 1—1 mot Barcelona. I slutspelet blev dock Chelsea för svårt och FCK slogs ut med 0—2.

I helgen startar en ny säsong och lagets spelare hungrar efter nya framgångar.

- Jag är riktigt sugen på att få komma igång. Målet är att vinna ligan och gå vidare i Champions league, säger Pierre Bengtsson som är en av fyra svenskar i FCK.

"Rolle" lugnare

De andra är målvakten Johan Wiland och den nya tränarduon Roland Nilsson och Martin Pringle.

- Roland har kommit in och ändrat på en del detaljer. Han har sett hur vi har spelat tidigare och han tycker det är viktigt att vi inte rullar för mycket i sidled, utan att vi i stället vågar hota mer på djupet, säger Pierre Bengtsson.

- Ståle Solbakken skrek mer under matcher, han var lite mer verbal. Roland är lugnare. Pringle har jag inte hunnit träffa så mycket, men eftersom han är en gammal forward så är det väl tänkt att han ska köra med anfallarna.

Tre lag i toppen

Förra säsongen slutade FCK 26 poäng före tvåan Odense. Ändå tror Pierre Bengtsson att det blir en tuffare väg till mästartiteln i år.

- Det blir inte lika enkelt i år. Vi har flera nya spelare och en ny ledarstab. Det tar säkert lite tid att spela ihop laget, säger Pierre Bengtsson som tror att det står mellan tre lag.

- Odense har värvat en hel del och satsar hårt. Sedan kommer även Bröndby att vara med i toppen. Men alla räknar med att vi ska vinna och det tror jag att vi gör också.

Andréas Sundberg/TT

Publicerad 2011-07-15 kl 17:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå