Storförlust för Ajax - tungt för Berg

Andra ligor och cuper

Ajax åkte på en praktsmäll mot Utrecht. Rasmus Lindgrens lag förlorade med 3-0 på bortaplan och tappar gentemot PSV i ligatoppen som .

Frank de Boers mjukstart som Ajax-tränare är över. De Boer som ersatte sparkade Martin Jol i december fick se sitt lag åka på en 3-0-förlust borta mot Utrecht på söndagen. Edouard Duplan hade med två mål fixat 2-0 efter 24 minuter och Ismo Vorstermams gjorde 3-0. Rasmus Lindgren blev kvar på Ajax bänk.

PSV är nu sex poäng före Ajax sedan de besegrat bottenlaget Venlo med 3-0. Wilfried Bouma, Jeremain Lens och Atiba Hutchinson gjorde målen. Marcus Berg blev utbytt redan i paus efter att han hunnit dra på sig ett gult kort medan Ola Toivonen bytes ut efter 77 minuter. Andreas Isaksson spelade mer väntat hela matchen.

Fem svenskar var på plan i slutminuterna när ligatvåan Twente besgrade Groningen med 2-1. Mest fokus var det på Emir Bajrami som kom in på slutet för Twente. Det var landslagsmannens andra inhopp inom loppet av några dagar efter att han varit borta på grund av skada i över tre månader. Twente kastade även in Rasmus Bengtsson på slutet. En annan inbytt svensk var Groningens Petter Andersson som kom in med kvarten kvar. Fredrik Stenmman och Andreas Granqvist spelade hela matchen för Groningen.
Publicerad 2011-01-23 kl 16:33