Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Succé för Backe i USA: ”Det har gått sensationellt bra”

Hans Backe har förvandlat New York Red Bulls från ett bottenlag till ett topplag. Med ett klassiskt grepp:
- Har lagt mycket tid på att organisera defensiven, säger han till fotbollskanalen.se.

I fjol var New York Red Bulls MLS sämsta lag och tog bara 21 poäng på 30 matcher efter ynka fem segrar. Redan efter sex omgångar har Hasse Backes nya klubb nått upp till fem segrar och är i topp i MLS.

Senaste segern var lördagens 2-0 vinst borta mot DC United:
- Det har gått sensationellt bra, det är den bästa starten i klubbens historia. När vi nu slog DC United (2-0) var det första bortasegern mot dem på fem år och när vi vann mot Seattle var det första bortasegern på två år, säger Hans Backe.

- Men det har hela tiden varit jämna matcher och vi har fått med oss en del turliga mål och sedan har vår keeper gjort några avgörande räddningar. Men jag ska inte ta något från spelarna som gjort det bra, det är trots allt en del som var med i fjol när man hade ett tufft år.

Hans Backe promenerar runt i ett kokhett Washington ihop med sin svenske assistent Göran Aral och duon är på sightseeing när fotbollskanalen.se når tränaren:
- Vi kollar in Vita Huset, lite av monumenten och några museer. Gäller att passa på att vara lite kulturell, säger Backe som bor i Hoboken i New Jersey och bara är en kort båtfärd från Manhattan.

- Jag trivs verkligen utmärkt, allting har funkat väldigt bra. Om jag är inne på Manhattan? Ja, lite då och då blir det besök.

Skönt med rivstarten också?
- Jo, det är det, man får alltid kritik i starten som utlänning och det är osäkert hur det ska bli.

Vad har du tillfört New York?
- Vi har lagt väldigt mycket tid på att organisera defensiven och bygga upp spelarnas fysik. I dag är det riktigt bra tränade och sedan finns det en organiserad defensiv som de verkligen snappat snabbt. Sedan har vi några kvicka spelare som kan avgöra matcher.

Ryktas om att ni förstärker med Henry, Raul eller någon annan storstjärna i sommar – vad vet du om det?
- Det är mycket rykten och det är i varje fall inget jag vet, men det sköts i samråd med klubbens ägare i Salzburg. Jag vet att man vill ha en DP (Designated Player som Ljungberg eller Beckham och som får tjäna mer) efter VM men det är som sagt mycket rykten.

Ingen svensk i New York i sommar?
- Tror inte det, det är inte någon vi varit i kontakt med, det är knivigt med lönetaket här. Jag lär mig efterhand om hur det fungerar, det gäller att se upp som man inte går över det.

Vad är ditt intryck av MLS?
- Den är bättre än vad jag trodde även om det är lite ojämnt. Många skulle bli förvånade om de kom hit och såg några fajter.

Hur mycket uppmärksamhet blir det?
- Väldigt lite, även om det är överraskande mycket folk på presskonferenserna så är det väldigt lite om laget i tidningar och tv. Det är tabellen och kanske någon kort grej.

Ångrar inte din flytt?
- Inte det minsta, jag trivs utmärkt som sagt och ser det som en spännande utmaning.

Publicerad 2010-05-03 kl 14:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons