Succé för Ishizaki och Galaxy - klubben klart för final

Andra ligor och cuper

LA Galaxy, med Stefan Ishizaki, är klart för final i den amerikanska fotbollsligan MLS. Det blev visserligen förlust med 1—2 i den andra semifinalen mot Seattle, men Galaxy gick vidare på grund av bortamål.

I hemmamatchen vann Los Angeles-laget med 1—0, men i bortamatchen hade Galaxy en svag period i första halvlek då Seattle gjorde sina mål inom loppet av fem minuter.

Det var mittfältaren Juninho som räddade Galaxy.

- Vi spelade dåligt under tio minuter i första halvlek, men vilket svar vi gav. Vi har varit på Juninho hela året att han skulle ta avsluten, säger Galaxy-veteranen Landon Donovan, som nu förlängde sin karriär med en vecka.

På söndag avslutar den amerikanske landslagsstjärnan karriären med final på hemmaplan mot New England Revolution.

- Jag är så stolt över killarna, säger han.

Den svenske mittfältaren Ishizaki var nära att göra mål, men Seattle-målvakten Stefan Frei räddade Ishizakis nick.

Publicerad 2014-12-01 kl 08:42