Sundsvalls tunga förlust - Assyriska tog viktig seger

Andra ligor och cuper

Gif Sundsvall tappade viktiga poäng i toppskiktet i superettan på måndagen. I stället närmade sig Assyriska topplagen efter övertygande 4—2 på Norrport Arena i Sundsvall.

Assyriska chockstartade med tre mål på de 20 första minuterna. Admir Aganovic, Christer Youssef och Amin Nazari gjorde mål som för Assyriska till 3—0.

- Vi var effektiva i början. Tre mål på tre chanser, konstaterade Christopher Brandeborn, som låg bakom det mesta i Assyriskas anfallsspel.

- När vi slarvade i försvarsarbetet fick de några chanser, men annars tycker jag vi hade bra kontroll i andra halvlek.

I den 75:e minuten kom kontringen som gav Assyriska 4—1 och punkterade matchen. Jonas Hellgren gjorde målet från efter fint förarbete av Christopher Brandeborn.

Sundsvall är kvar på kvalplats, tre poäng bakom Falkenberg och sex efter Örebro.

Publicerad 2013-06-17 kl 22:33