Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Svagt Sverige slog Argentina

En nödvändig seger mot Argentina (1-0). Det var det positiva för damlandslaget i fotboll.
I övrigt fanns det mycket att önska från lördagens match i Tianjin.

Efter premiärförlusten mot Kina behövde damlandslaget ordna tre poäng och ett putsat anseende. Det första lyckades man med efter mål av Nilla Fischer.
Det andra? Nej, knappast.

För lördagseftermiddagen i Tianjin blev en kavalkad av missade målchanser från svenskt håll och ett frågetecken för hur bra landslaget egentligen är.

Första halvlek hade man ett överlägset bollinnehav, 65 procent, men bara ett fåtal målchanser. Där fanns friläget där Lotta Schelin valde att spela för avslut, ytterligare ett friläge där Schelin denna gång valde att skjuta men kom för sent i skottet och ett misslyckat skott av Victoria Svensson.

I övrigt blev det en kopia av premiärmatchen, svenskt spelövertag men inga riktiga chanser.

Räddningen kom till slut i 57:e minuten. På en frispark från Therese Sjögran nådde lagkamraten i Malmö, Nilla Fischer, högst och kunde nicka in vad som till slut blev segermålet.

Sverige radade sedan upp chanser men ineffektiviteten bestod. Segern gör att Sverige i teorin är klart för kvartsfinal då även de två bästa treorna i de tre fyrlagsgrupperna går vidare. Senare på lördagen möts Kina och Sveriges kommande motståndare - Kanada.

TT

Publicerad 2008-08-09 kl 12:54
Annons
Annons
Annons