Svennis debuterade med seger

Andra ligor och cuper

Sven-Göran Eriksson fick en succéstart på VM-kvalet med Mexiko. Pavel Pardo avgjorde inom loppet av tre minuter mot Honduras.

Sven-Göran Erikssons är tillbaka på den internationella fotbollsscenen. Skådeplatsen - Azteka-stadion i stora och röriga Mexiko City. Det blev seger för svensken i debuten. Trots tidigt underläge vände Pavel Pardo matchen åt Svennis Mexiko.
- Vi vann den här matchen genom att kämpa. Men vi måste spela ännu bättre om vi vill gå hela vägen, säger matchvinnaren till AP.
Mexiko var på väg mot en pinsam förlust då Pavel Pardo vände på tillställningen.
I den 73:e minuten sköt han in kvittering med ett kanonskott. Tre minuter senare skruvade han in en frispark till 2-1.
Honduras tog ledningen i den 35:e minuten på frispark. Julio Cesar Leon, kallad "Rambo" smekte in bollen via ribban.

"En otrolig publik"

Mexiko dominerade matchen, men hade svårt med sista touchen. Honduras satsade stort på kontringar.
- Laget hade problem men spelade med mycket vilja framför en otrolig publik, sade Sven-Göran Eriksson efter matchen.
Den 6 september väntar nästa utmaning för Svennis. Laget möter då Jamaica som fick 1-1 mot Kanada i sin premiär. Honduras möter Kanada.

Publicerad 2008-08-21 kl 08:37