Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Svennis kunde ha tränat Barcelona och Manchester United

Foto: SCANPIX

I sin nya självbiografi skriver Sven-Göran Eriksson att han nobbat Barcelona med en ung Maradona i laget och att han var så gott som klar för Manchester United.

”Det skrevs på ett kontrakt: jag var Manchester Uniteds näste tränare." skriver Sven-Göran Eriksson, enligt Aftonbladet.

På tisdag släpper Sven-Göran Eriksson en självbiografi där han avslöjar alla de smaskiga detaljer som spekulerats om under hans omskrivna tränarkarriär. Bland annat avslöjar han att han nobbat både Barcelona och Juventus, men varit farligt nära Manchester United.

2001/2002 var Sven-Göran Eriksson förbundskapten för Englands landslag. Men när Manchester Uniteds vd Peter Kenyon kontaktade honom om att ta över Manchester United var svensken redo att bryta kontraktet med England för att skriva på för United. Något som han faktiskt gjorde.

”Det skrevs på ett kontrakt: jag var Manchester Uniteds näste tränare. Ett par veckor gick och en dag ringde Pini (Zahavi, agent, red. anm.) igen. De ville ha ett nytt möte på samma klubb i London. När jag kom dit kände jag att någonting var fel. Peter Kenyon förklarade att Ferguson hade ändrat sig. Han ville inte lämna trots allt, utan hade kommit överens om att stanna i tre år till.” skriver Sven-Göran Eriksson enligt Aftonbladet.

Ett tiotal år tidigare, 1984, hade Barcelona varit intresserade av svenskens tjänster - men han valde att tacka nej. Svennis hade samma år kommit till Roma när han fick ett erbjudande att bli tränare i Barcelona, som just hade värvat ynglingen Maradona till laget. Svennis valde i stället att stanna i Serie A, som på den här tiden var en bättre liga än La Liga.

Publicerad 2013-11-02 kl 11:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons