POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Svensk bryter kontraktet i Turkiet: "Klubbarna hugger redan som kobror"

Svenske Sinan Ayranci bryter kontraktet med Genclerbirligi.
Nu vill han hem till Sverige – om ingen turkisk klubb hinner före.
- De hugger som anakondor, säger anfallaren.

Den 20-årige forwarden har ett förflutet i Brommapojkarna, men skrev på för Genclerbirligi sommaren 2009. Till en början såg det mesta ut att gå bra för honom, och en plats i startelvan tycktes allt närmare. Men veckorna före fjolårets säsongspremiär var olyckan framme. Knäet vred sig på träning, några broskbitar lossnade – och det blev sju månaders skadefrånvaro i stället.

Och inte nog med det. När han väl blivit frisk kom nästa skada, som tvingade Ayranci till operation. Nu är dock äntligen problemen över och under hösten lånade BP hem sin gamle ungdomsspelare till det allsvenska slutskedet.

- Ja, och nu var det meningen att jag skulle följa med Genclerbirligi på träningsläger i Antalya. Men det har blivit strul faktiskt. Klubben ville inte tro på att jag är skadefri, trots att jag kunnat spela det senaste halvåret, säger Ayranci till fotbollskanalen.se.

Han förklarar att lösningen till sist blev att bryta kontraktet – vilket innebär att vilken klubb som helst nu kan inleda diskussioner om ett avtal.

- Precis, kontraktet är upplöst. Det känns rätt skön ändå, det var vad jag ville. Jag fick aldrig riktigt chansen, tycker jag, även om jag kan förstå hur klubben resonerar också, säger Ayranci.

Vad vill du göra nu då?
- Antingen blir det väl att man vänder hem till Sverige eller så stannar man i Turkiet. Det har bara gått några timmar sedan det här beslutet kom. Men du vet, folk är som kobror här nere. De hugger som anakondor, och enligt min agent finns redan intresse från lag i Istanbul bland annat.

Hur är formen då?
- Jo, men den är bra. Så länge jag får vara skadefri ska det nog bli lite show framöver (skratt).

Publicerad 2011-01-04 kl 16:25
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå