Svensk målsuccé av Söder, Elmander och Lundberg i Danmark

Superliga

Tre svenskar höll sig framme i Danmark under söndagen. Robin Söder, Viktor Lundberg och Johan Elmander gjorde varsitt mål när Esbjerg, Randers och Bröndby tog tre viktiga poäng.

Robin Söder satte 1-0 för Esbjerg efter 20 minuter i bortamatchen mot Nordsjälland. Svensken fick sedan se lagkamraten Lasse Rise utöka till 2-0 innan Bruninho reducerade i andra halvlek.

Närmare än så kom dock inte hemmalaget, där David Moberg Karlsson spelade 76 minuter, och Esbjerg tog en mycket viktig seger, deras första för säsongen. Därmed kunde Esbjerg lämna jumboplatsen i den danska högstaligan och ta sig upp en placering. Man gick om Nordsjälland som nu är sist i tabellen.

Johan Elmander hamnade även han i målprotokollet när hans Bröndby slog Viborg med 4-0. Svensken satte 3-0-målet i den 82:a minuten innan Johan Larsson assisterade fram till det sista målet.

Bröndby ligger på en niondeplats efter fem matcher. Precis som Esbjerg, som också spelat fem matcher, har de tagit fyra poäng.

Sist men inte minst höll sig den förre AIK-spelaren Viktor Lundberg framme för Randers - hans 3-2-mål mot Odense blev matchavgörande  Det var dessutom svenskens sjätte mål på fyra matcher hittills under säsongen.

Publicerad 2015-08-16 kl 21:43