Svenska Champions League-mål

Andra ligor och cuper

Sofia Jakobsson gjorde tre mål och Lotta Schelin två när åttondelsfinalerna i Champions league-fotbollen inleddes.

Så väl Jakobssons Rossijanka och Schelins Lyon vann dessutom sina matcher klart, och är på god väg mot kvartsfinal. Sofia Jakobsson, som lämnade Umeå för spel i Ryssland efter VM, gjorde först 1—0 mot ungerska Voronezh strax före halvtidsvilan efter att lagkamraten Cristiane missat en straff. Och sedan två snabba mål på nio minuter i slutet av matchen.

Fotbollslandslagets anfallare Lotta Schelin, som är nominerad till att vinna Fifas guldboll "Ballon d'Or", fortsätter också att visa storform. Svenskan gjorde de två första målen när Lyon utklassade Sparta Prag med 6—0 på bortaplan. Målen kom med sex minuters mellanrum i första halvlek.