Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Svenskarna avgör Köpenhamnsderbyt

På måndagskvällen drabbar Bröndby och Köpenhamn samman i ett stekhett Köpenhamnderby. Planen kommer att krylla av svenskar och gamla allsvenska bekantingar. Tidningen Ekstrabladet har listat nyckelkamperna som kommer att avgöra matchen.

Schlebrügge vs Santin

Exbajaren mot Exkalmariten. Bröndbys mittbackskugge mot FCK:s anfallsvirtuos. "I det första mötet mellan klubbarna i augusti, som också spelades på Stadion, hade Schlebrügge vissa problem med brasilianaren. Men svensken är en vinnartyp och lägger sig inte på grund av lite motgång. För Schlebrügge är det avgörande att han inte hamnar i löpdueller på längre distans med Santin", skriver Ekstrabladet.

Holmén vs Wendt

Mittfältskreatören från Elfsborg mot den före detta FK Göteborgs-backen. Samuel Holmén och Oscar Wendt känner varandra väl sedan ungdomstiden. Nu är de nyckelpersoner i derbyt.
"Vinnaren av den direkta duellen mellan de två svenskarna har vunnit ett avgörande slag. Om Holmén stöter på problem med sin direkta motståndare kan han söka sig inåt i banan. Han är också en av Bröndbys farligaste från distans. I gengäld har Wendt utvecklat sina offensiva kvaliteter så Holmén ska också inställa sig på att det blir något att hålla ögonen på i defensiven", skriver Ekstrabladet.

Den tredje nyckelduellen är, enligt tidningen, den i luftrummet. Den kommer att stå mellan Morten Rasmussen och Ulrik Laursen.

Bröndby leder SAS-ligan - FCK ligger på en tredje plats. Men bara två poäng skiljer lagen åt.

19:00 startar matchen och fotbollskanalen.se kommer självklart att direktrapportera allt av intresse. FCK:s svenske mittback Mikael Antonsson kan inte vara med på grund av skada.

Publicerad 2009-03-02 kl 17:33
Annons
Annons
Annons