Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Svenskarna pressade i Utrecht: "Klubben kräver att vi presterar"

Förra året slutade FC Utrecht nia i den holländska ligan.
Nu ska en ny svensktrio lyfta laget.
- Det är klart att det är en press, säger mittbacken Marcus Nilsson.

FC Utrecht är den nya svenskklubben i holländska Eredivisie. Inför säsongen som startar på fredagen har klubben värvat tre svenska spelare, vilket är flest i ligan. Den bolltrygga mittfältaren Johan Mårtensson har hämtats in från Gais tillsammans med poängspelaren Alexander Gerndt och den fysiske mittbacken Marcus Nilsson, båda från Helsingborg. När TT ringer den sistnämnde är han på stan tillsammans med sina två landsmän.

- Vi letar efter en frisör, men det ser inte ut att finnas någon i den här staden. Jag hade tänkt att klippa mig innan premiären, säger Marcus Nilsson som håller på att ställa om sig till den holländska livsstilen.

- Alltså, det enda som de äter här är vitt bröd med strössel eller nutella på. Jag försöker käka riktig mat på hotellet där jag har bott i två veckor. Alexander och Johan bor på samma hotell, det är skönt att kunna umgås med dem, säger han.

Men det är inte bara maten som är annorlunda i Holland. Marcus Nilsson har flyttat ifrån Sverige för att spela fotboll och det skiljer sig även en del inom det området.

- Ja, det är mycket mer passningar här än i allsvenskan. Det är inga långa bollar, utan allt ska gå igenom mittfältet. Man tänker inte på att komma till avslut lika snabbt här. Jag tycker att det är bra och tror att det är mer utvecklande, säger han.

Förra säsongen slutade Utrecht nia i ligan. Nu är målsättningen att komma bland de sju främsta, vilket ger minst en playoff-plats till Europa league. En tuff målsättning med tanke på att laget har tappat den belgiske teknikern Dries Mertens till Andreas Isaksson och Ola Toivonens PSV Eindhoven.

- Vår tränare, Erwin Koeman, har faktiskt snackat ner målsättningen lite eftersom vi inte har gjort en bra försäsong och för att vi har en del nya spelare, säger Marcus Nilsson.

- Det är klart att det är en press på oss svenskar. Klubben har ju köpt oss för att vi ska prestera.

I premiären väntar Venlo som slutade på 17:e plats förra säsongen. Laget höll sig kvar i ligan efter ett lyckat kval.

- Vi har sett dem på video. Givetvis skulle vara riktigt skönt med en seger i den första matchen.

TT

Publicerad 2011-08-04 kl 18:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons