Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Svenske stjärntränaren sparkas i Danmark: "Klart jag är besviken"

Svenske tränaren Magnus Pehrsson får sparken från Ålborg med omedelbar verkan.
- Klart att jag är besviken, säger han till fotbollskanalen.se.

Den förre Djurgårdsspelaren tränade Gais innan han valde att pröva lyckan i Danmark för ett par år sedan. Till en början hyllades Pehrsson och nådde fina resultat i sin nya klubb.

Men den här säsongen har det mesta gått galet. Ålborg ligger sist i tabellen – vilket självklart betraktas som ett enormt bakslag för en tippad toppklubb.

- Jag kom till en förening som ekonomiskt och sportsligt var topp fem i Norden. Men efter ett halvår förändrades de förutsättningarna radikalt. Åtta viktiga spelare försvann på sommaren. Vi försökte ersätta dem men lyckades inte fullt ut. Sedan har vi inte haft finansiella möjligheter att ta tillbaka truppen till samma nivå, säger Pehrsson.

- Dessutom har vi drabbats av en rad långtidsskador framför allt på duktiga offensiva killar.

Finns det något du känner att du kunnat göra annorlunda?

- Inte direkt i de generella termerna. Jag har gjort vad jag kunnat. Det jag är nöjd över är att jag varit delaktig i att utveckla många unga spelare. I min sista match som chefstränare, mot OB, hade vi nio utav 14 spelare på planen som var egna produkter. Det är jag stolt över.

- Samtidigt har jag inte lyckats med att förbättra lagets spel på rätt sätt. Vi har inte varit tillräckligt bra i passningsspelet och inte heller skapat så mycket målchanser som vi velat. Men det beror också på den stora omsättningen som jag nämnde tidigare. Ändå känner jag en egen besvikelse över de sakerna, säger Pehrsson.

Vad händer för din del nu?
- Jag har ingenting klart och ingenting på gång. Beskedet kom ju i går kväll. Självklart hade jag varit inställd på att fortsätta. Men jag är inte orolig, det kommer säkert alternativ för mig framöver.

Många djurgårdare hoppas säkert att du kommer tillbaka till klubben nu, vad säger du om det?
- Det är kul om de tänker så. Det är många som sett mig spela för Djurgården och jag är förstås starkt förknippad med dem. Men jag kan ju inte påverka det så mycket. Nu är jag fri på marknaden och vi får se vem som kan vara intresserad av mina tjänster. Kanske kan Djurgården vara en av dem.

Pehrsson ersätts nu av förre Bröndby-bossen Kent Nielsen som avskedades i våras. Lolo Chanko spelar i Ålborg, och tidigare fanns även målvakten Abbas Hassan och mittfältaren Andreas Johansson i laget.

Publicerad 2010-10-11 kl 11:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons