POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Svenske talangen: Det om "Sveriges Messi" är ett skämt

Han är 18 år, men jämförs redan med Lionel Messi. Utlåningen från Chelsea till Roda har blivit en succé för Amin Affane.
– Det där om Messi ser jag bara som ett skämt, säger talangen.

Han var med och vann FA Youth Cup med Chelsea i maj tidigare i år. Nyligen blev han dock utlånad till holländska Roda – och där har Amin Affane gjort succé. 18-åringen blev inbytt mot Willem II den 1 september och bjöd då direkt på en assist.

Den fina insatsen ledde till en startplats mot AZ Alkmaar senast, då Roda förlorade med hela 4-0. Livet leker alltså för den offensive mittfältaren från Lärje/Angered.
– Det känns riktigt bra här i Holland. Eftersom att jag behöver spela a-lagsfotboll så är detta en bra lösning, och den holländska ligan är en bra liga, samt att jag har kommit till en klubb som tror på mig som fotbollsspelare, säger Affane till FotbollDirekt.se.

– Jag känner att jag har kommit in i bra och det är bra grupp som har välkomnat mig in i laget. Jag har spelat vilket är det viktigaste för mig och min utveckling.

Vad har du att säga om ligan, känns det som ett bra steg?
– Som sagt så är den holländska ligan en bra liga och det är en liga som håller en hög nivå. Det är ett steg i rätt riktning för min utveckling som fotbollsspelare.

Du har redan tränat en del med a-laget i Chelsea, hur är det? Hur långt i från a-lagsspelarna där känner du att du är?
– Jag fick chansen att träna med a-laget, men helt ärligt så måste jag erkänna att det är för hög konkurrens där och spelarna som är där och spelar på min position är bättre än mig idag. Jag behövde a-lagsfotboll och kunde inte få det i Chelsea just nu. Att träna med de spelarna var viktigt för mitt självförtroende och det gav mig motivation att jobba hårdare eftersom det är på den nivån jag vill komma till.

Du hade intresse från många andra storklubbar innan du valde Chelsea, vad gjorde att valet föll på Chelsea?
– Chelsea presenterade ett upplägg som var riktigt bra och de visade att de verkligen ville ha mig. Men det viktigaste var att jag kände att det var i Chelsea jag kunde få den bästa tänkbara utbildningen och idag, två år senare, så kan jag inget annat än säga att jag fattade rätt beslut.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en spelare som främst lever på min teknik och spelförståelse.

Du har kallats för "the Swedish Messi", vem myntade smeknamnet och hur känns det?
– Det där vet jag inte ens hur ni har fått reda på. Men det är något mina lagkamrater i Roda har kallat mig sen jag kom. Men det är något som jag ser som ett skämt. Jag är långt ifrån honom och för mig är Messi världens bästa fotbollsspelare. Jag är bara en 18 åring kille från Hjällbo, som just nu spelar i Roda och vill bli bättre på det jag gör.

Hur ser du på U21-landslaget, är det ett mål?
– Absolut. Jag är stolt svensk och det finns ingen bättre känsla än när man representerar sitt land. Jag lärde mig i ung ålder, i Lärje/Angered, att sätta upp delmål ett utav dem var att komma med i pojklandslaget, därefter upp till U21 och längre fram i a-landslaget.

Tycker du att du borde få en chans i U21-landslaget?
– Jag kommer från en miljö där jag har lärt mig att man får det man förtjänar. Jobbar jag tillräckligt hårt så kommer min chans att komma. Till dess så får jag fortsätta att prestera i Roda och spela vecka in och vecka ut. Sen är det upp till landslagstränaren Håkan Eriksson och Tommy Söderberg att göra bedömningen om de tycker att jag är tillräckligt bra för U-21, avslutar Affane.

Publicerad 2012-09-19 kl 11:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå