POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Svensken vill lämna Belgien: "Kan inte fortsätta så här"

Foto: Scanpix

Magnus Eriksson, Åtvidabergs FF.

För fyra månader sedan flyttade Magnus Eriksson till Gent.

Nu pekar det mesta på att han lämnar klubben.

- Det kan inte fortsätta så här, säger han.

Magnus Eriksson gjorde en imponerande säsong i Åtvidaberg med elva mål och fyra assist på tjugo matcher. I slutet av augusti lämnade 22-åringen Sverige för ett proffsliv i Belgien - men tiden i Gent har inte alls blivit som han hoppades på. Efter 19 omgångar har laget haft tre olika tränare - och Magnus Eriksson har gått från startelvan till en plats på läktaren. Nu kan fotbollskanalen.se avslöja att han lär lämna klubben i januari.

- Det känns så. Det kan inte fortsätta så här. Jag har haft ett möte med sportchefen och han har lovat att vi ska hitta en lösning. Det finns klubbar som är intresserade, säger han.

Den norske tränaren Trond Sollied var med och värvade Magnus Eriksson och gav honom en startplats direkt. Debuten gick väldigt bra, men i matchen efter gick det inte lika bra.

- Det var lite konstigt. Jag gjorde en bra match och en mindre bra. Men ska det betyda att det är kört för det? Jag fick inte ens vara med i truppen, säger Magnus Eriksson.

Gent radade upp förluster och efter elva omgångar sparkades Trond Sollied. Då fick lagets assisterande tränare ta över.

- Personligen var det bra eftersom han gillade mig. Då fick jag spela igen. Men han var bara en tillfällig lösning tills vår nuvarande tränare Bob Peeters tog över.

Gent hoppades att Bob Peeters skulle vända lagets negativa trend. Men i de tre senaste matcherna, mot bottenlag, har det bara blivit en poäng och Magnus Eriksson har återigen fått en plats på läktaren.

- Det är han som tar ut laget och det respekterar jag, men det är tråkigt att han inte har gett mig en enda chans. Sedan ser han mig som en central mittfältare och det är inte positivt eftersom det inte är min riktiga position.

Gent, som vanligtvis är ett topplag i Belgien, ligger elva i ligan och nu pekar det mesta på att Magnus Eriksson lämnar klubben.

- Det är synd att det har blivit så här, men det var inte lätt att förutspå att det skulle bli så många tränarbyten och andra negativa saker. Socialt trivs jag jättebra i staden, men jag vill såklart spela fotboll och därför kan det inte fortsätta så här.

- Jag vet att det finns klubbar som redan har anmält sitt intresse och nu får vi se vad som händer.

Publicerad 2012-12-12 kl 13:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå