Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Svenskens otäcka smäll – medvetslös i två minuter

Foto: SCANPIX

Bobbie Friberg da Cruz, här i IFK Norrköping.

Bobbie Friberg Da Cruz, numera IFK Mariehamn, åkte i går på en så pass hård smäll mot huvudet att han låg medvetslös i två minuter, samtidigt som en spelare förhindrade att han svalde tungan. En lindrig eller svår hjärnskakning blev läkarnas diagnos.

Bobbie Friberg Da Cruz är ett namn som många svenska supportrar känner till. Svensken med rötter i Kap Verde har spelat i bland annat GAIS och IFK Norrköping, men är idag på plats i finska IFK Mariehamn, som ligger på fjärde plats i finska högstadivisionen.

I går spelade klubben en match mot topprivalen FC Lahti, och det var i mitten av andra halvlek som det otäcka hände. Friberg Da Cruz skulle fånga ett långt uppspel från Lahti, och precis utanför det egna straffområdet sprang en Lahtispelare in i honom. Friberg Da Cruz såg honom inte och föll till marken där han blev liggande medvetslös, och domaren beodrade direkt in ambulansen.

Samtidigt sprang Lahtis anfallare Tuco fram och drog ut tungan för att förhindra att Friberg Da Cruz skulle kvävas, och enligt Yle kan det ha räddat livet på Friberg Da Cruz. Tuco hyllas nu av finsk media, och spelare och ledare i IFK Mariehamn.
- Snabb respons ger viktig tid, och kanske situationen räddades av Tuco. Det värsta som kunde hända är att spelaren (Friberg Da Cruz) hade kvävts ihjäl, säger Harri Hakkarainen, läkare i Finlands olympiska kommittée.

Ambulansen hittade ingen väg in till planen så efter fem minuter bars Friberg Da Cruz ut, men i dagsläget ska han, utifrån förutsättningarna, må bra.
- Han var medvetslös i två minuter. Läkaren hälsade att han hade fått en lindrig eller svår hjärnskakning och att han hade ont i axeln, sa IFK Mariehamns tränare Pekka Lyyski till Nya Åland.

Publicerad 2014-10-06 kl 22:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons