SVENSKKOLLEN: Succé i Danmark - så gick det för alla blågula utlandsproffs

Andra ligor och cuper

I Danmark utmärkte sig svenskarna med mål från Mikael Ishak, Johan Larsson och David Moberg Karlsson. Se och läs hur det gick för alla blågula utlandsproffs i svenskkollen!

Azerbaijan

Qabala FK

Ricardinho – 10/0
Laget fick 0-0 borta mot Simurq som ligger och jagar precis Qabala i den azerbaijanska ligan. Ricardinho bytes på tilläggstid och fick några enstaka minuter på planen. Ytterbacken har det tufft borta i öst där han får begränsat med speltid.

Belgien

Standard Liege

Jiloan Hamad – 6/1
Den förra Malmö FF-mittfältaren började på bänken för Standard hemma mot Genk. Hamad blev inbytt i den 81:a minuten då det redan stod 1-0 i matchen. Det blev inga fler mål i matchen utan Standard gick segrande ur matchen. I och med segern så passerade man Kortrijk i tabellen och är nu ny ligafyra.

Cypern

Anorthosis Famagusta

Markus Holgersson – 22/0
Spelar just nu slutspelsomgång nere på Cypern där man i helgen besegrade Ermis Aradippou på hemmaplan med 3-1. Holgersson spelade hela matchen i backlinjen och stod återigen för en bra insats.

AEL Limassol FC

Maic Sema – 7/1
Efter att förra helgen gjort sitt första mål i AEL-tröjan så fanns Sema återigen med från start i helgen när laget kryssade hemma mot Ayia Napa. Laget låg under med 0-2 men lyckades vända och få med sig en poäng från matchen.

Danmark

Randers FC

Karl-Johan Johnsson – 20/0, 10 nollor
Fanns med från start i svenskmötet när Randers tog emot serieledande Midtjylland hemma på AutoC Park Randers.  Laget förlorade med 1-2 efter att Johnsson tvingats släppa in två mål bakåt.

Joel Allansson – 1/0
Fanns på bänken i matchen mot Midtjylland men fick inte chansen att komma in på planen.

Mikael Ishak – 16/7
Blev matchens första målskytt mot Midtjylland. Trots svenskens mål så blev det ändå ett nederlag mot serieledarna då gästerna vände och vann matchen.

Viktor Lundberg – 19/5
Fick förra helgen börja på bänken, men fick förtroendet denna helg från start mot serieledande Midtjylland. Spelade dessutom hela matchen men kom inte med i målprotokollet.

FC Midtjylland

Johan Dahlin – 4/0, 2 hållna nollor
Vann svenskmötet borta mot Randers. Fick inte hålla nollan då Ishak överlistade Dahlin redan efter nio minuter.

Petter Andersson – 15/3
Gjorde förra helgen mål, men fanns inte med i helgens trupp borta mot Randers.

Kristoffer Olsson – 6/0
Borta från spel då han rehabiliterar det brutna vadben som han drog på sig under landslagslägret i Abu Dhabi. Missade därför matchen mot Randers.

FCK Köpenhamn

Johan Wiland – 0/0
Tredjemålvakt i FCK och fanns inte med i helgens matchtrupp mot Esbjerg fB.

Ludwig Augustinsson – 4/1
Ytterligare ett svenskmöte i den danska ligan i helgen. Augustinsson fanns med från start när hans FCK vann borta mot Esbjerg. Den unga ytterbacken spelade hela matchen.

Per Nilsson – 8/0
Startade och bildade mittbackspar med Antonsson i matchen mot Esbjerg. Höll nollan vilket får ses som ett bra betyg.

Mikael Antonsson – 18/0
Fanns med från start i den svenskduo som Solbakken valde att ha som mittbackspar. Laget höll nollan och man får nu hoppas att svenskarna får fortsätta att spela ihop sig.

Ålborg BK

Rasmus Jönsson – 3/0
Spelar ikväll borta mot Hobro

Andreas Blomqvist – 0/0

Bröndby IF

Johan Elmander – 13/1
Fortfarande avstängd efter det röda kortet han drog på sig förrförra veckan.

Johan Larsson – 4/1
Gjorde sitt första ligamål i Bröndby när man slog Odense på bortaplan. Larsson gjorde matchens första balja redan efter 17 minuter. Spelade sedan hela matchen.

FC Nordsjälland

David Moberg Karlsson – 15/2
Stod förra helgen för ett mål och en assist och hyllades av sin tränare. Denna helg blev det återigen mål från Moberg-Karlsson som gjorde matchens sista mål i 2-0-vinsten hemma mot FC Vestjaelland. Det börjar släppa för den gamla IFK Göteborgs-talangen.

Esbjerg fB

Erik Friberg – 2/0
Satt på bänken i matchen mot FC Köpenhamn och fick aldrig chansen att komma in på planen.

Robin Söder – 15/4
Startade matchen mot FCK men blev utbytt i den 72:a matchminuten utan att ha gjort något mål. Ersattes av Daniel Larsson.

Michael Almebäck – 2/0
Mittbacken startade på bänken för Esbjerg men fick komma in då man jagade en kvittering framåt. Kunde inte bidra tillräckligt mycket för att hans lag skulle gå ifrån matchen med ett poäng i bagaget.

Daniel Larsson – 1/0
Fick hoppa in istället för Robin Söder när man jagade en kvittering hemma mot FC Köpenhamn. Larsson hade däremot inte turen på sin sida utan fick även han lämna planen mållös som förlorare.

FC Fredericia

Mikael Rynell – 18/0
Startade i serieuppstarten mot HB Koge när man spelade 0-0. Rynell fanns med från start och spelade nästan hela matchen då han blev utbytt på tilläggstid. Laget ligger fortfarande i den heta bottenstriden i den danska andraligan.

Sunderland AFC

Sebastian Larsson – 28/3
Blev rubrikernas man i England i helgen då han i förlustmatchen mot Aston Villa inte dök upp till den andra halvleken. Först tre minuter efter att domaren blåst igång matchen igen så kom svensken in på planen efter att ha blivit omplåstrad för en skada på benet. Annars hade Sunderland en riktig tung kväll där man förlorade med hela 4-0 hemma på Stadium of Light.

West Bromwich

Jonas Olsson - 5/0
Fanns med på bänken i helgens 1-0-seger hemma mot Stoke. Blev inbytt på tilläggstid och fick vara med och säkerställa de tre poängen.

Nottingham Forrest

Modou Barrow – 7/0
Precis blivit utlånad till Championship-klubben och fanns inte med i helgens match borta mot Leeds.

Fulham FC

Alexander Kacaniklic – 9/1
För andra helgen fanns Kacanliklic inte med i Fulhams trupp.

Blackburn Rovers

Marcus Olsson – 32/0
Fanns inte med i helgens matchtrupp då laget vann borta mot Charlton.

Norwich City

Martin Olsson – 33/1
Fanns med från start när Norwich spelade lika hemma mot Derby i en tätt toppmatch. Laget ligger nu femma i tabellen med två poäng upp till de tre lag som ligger högst upp i tabellen. Det väntar en riktig rysare när Championship ska till att avgöras.

Watford FC

Joel Ekstrand – 21/1

Tillbaka efter sin skada i baksida lår när Watford i helgen besegrade Reading med 4-1. Svensken spelade från start och fick höga betyg efteråt.

Derby County

Isak Ssewankambo – 0/0
Slitit av menisken i knät under en träning och blir borta i upp mot åtta veckor.
Ett hårt slag mot den svenska U21-landslagsmannen som precis hade flyttat till England från Holland.

Estland

FC Infonet

Ermal Hajdari
Kom för två år sedan på en andraplats i TV4:s program ”Proffsdrömmen”. Nu har den 20-åriga talangen fått ett kontrakt i Estland efter en tid i Nike Academy. Debuterade i fredags för nya klubben med ett inhopp i den 65:e minuten i mötet med Flora. Då låg FC Infonet under med 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Frankrike

SC Nice

Niklas Hult – 23/1
Förlorade i fredags mot Europasuccén Guingamp med 1-2. Hult var denna gång på bänken för Nice men blev inbytt med en halvtimme kvar direkt efter att gästerna gjort sitt andra mål. Det blev inga fler mål i matchen med Hult på plan utan han fick lämna planen som en förlorare.

Bordeaux

Isaac Kiese Thelin – 7/1
Stod för en väldigt fin insats hemma mot PSG. Gjorde bland annat en fin nickassist fram till Bordeaux ena mål. Hemmalaget chockade Zlatans och hans vänner när de vann med  överraskande 3-2.

Rennes

Ola Toivonen – 22/6
Hade en blytung kväll borta mot Lille när hans Rennes förlorade med hela 3-0. Svensken spelade hela matchen, men blev mållös.

Paris SG

Zlatan Ibrahimovic – 19/12
Fick till och med franska idrottsministern att rasa i helgen. Detta efter att Zlatan fått ett raseriutbrott och skrikit att Frankrike inte förtjänar PSG. Den svenska stjärnan gick dock ut och bad om ursäkt i efterhand.

Anledningen till Zlatans ilska var att PSG förlorade borta mot Bordeaux med 3-2, trots att svensken stått för två mål i matchen.

Förenade Arabemiraten

Banni Yas

Imad Khalili – 3/0

Spelade från start när laget förlorade borta mot Al-Shabab. Svensken blev däremot utbytt i paus.

Grekland

PAOK

Sotirios Papagiannopoulos – 5/0
Fanns med på bänken när PAOK i helgen spelade 0-0 hemma mot Asteras Tripolis. Den svenska mittbacken fick dock aldrig chans att komma in utan fick sitta kvar på sin plats.

Olympiakos

Jimmy Durmaz – 16/2
Skadat knät och blir nu borta upp till åtta veckor. I värsta fall kan Durmaz missa resten av säsongen. Det som står klart nu är i alla fall att mittfältaren missar Sveriges kommande EM-kval.

Panathinaikos FC

Marcus Berg – 15/8
Blev i helgen återigen målskytt när Panathinaikos besegrade Ergotelis FC med 2-0 på bortaplan. Berg gjorde matchens första mål och laget är nu bara tre poäng efter Olympiacos i den grekiska tabellen.

Valmir Berisha – 0/0
Kämpar på i den grekiska motvinden. Ännu inte spelat en match för klubben och fanns inte heller med i helgen när laget besegrade PAOK. Är ändå fast besluten om att vara kvar i Grekland och kämpa om en plats i laget.

AEK Athen

Jakob Johansson – 8/1
Fanns med från start när AEK vann borta mot Fostiras FC. Johansson gjorde första ligamål i den nya klubben när han nickade in 1-0 efter tjugo minuter. AEK leder nu serien med tolv poäng och dessutom en match mer spelad.

Holland

SC Heerenveen

Kristoffer Nordfeldt – 27/0, 7 nollor
Förlorade tungt hemma mot Ajax med hela 4-1. Nordfeldt tvingades släppa in hela fyra mål bakom sig. Första målet var ett skott utifrån där han blev ställd av studsen, men Nordfeldt skulle ändå kunnat rädda bollen. Annars var det två otagbara hörnmål samt ett fint inläggsmål av Ajax.

Sam Larsson – 15/5
Stod för en assist hemma mot Ajax när laget reducerade till 2-1. Larsson kom förbi på högerkanten och spelade sedan in bollen där lagkamrat/motståndare kunde styra bollen i mål. Trots den klara förlusten blev det ändå en hyfsad comeback för mittfältaren som varit skadad senaste tiden.

Simon Thern – 8/2
Fanns inte med i matchtruppen mot Ajax.

Viktor Noring – 0/0
Har för tillfället svårt att ta en plats i Heerenveens matchtrupp och får sitta på läktaren som klubbens tredjemålvakt. Har i år ännu inte varit med en enda gång på bänken.

Heracles Almelo

Denni Avdic – 15/3
Blev återigen målskytt den här helgen. I bortamatchen mot ADO Den Haag så slog svensken till. Hans lagkamrat vek in från kanten och skruvade bollen snyggt mot den bortre stolpen. Bollen tog också i stolpen men Avdic snappade upp returen och gjorde 2-1 i 3-1-segern.

FC Twente

Rasmus Bengtsson – 17/1
Har enligt holländska medier kommit överens med klubben redan nu att inte förlänga sitt avtal som löper ut i sommar. Fanns inte med i truppen när Twente spelade borta mot Willem. Det är tredje helgen i rad som inte svensken finns med i matchtruppen. Uppges nu vara överens med Malmö FF om ett långtidskontrakt då Twente vill bli av med svensken på grund av hans lön.

FC Groningen

Simon Tibbling 10/0
Fanns med på mittfältet när Groningen föll borta mot PSV Eindhoven.Svensken spelade hela matchen.

Rasmus Lindgren - 16/0
Har slagit sig in på riktigt som mittback i Groningen. Tvingades däremot släppa två mål mot PSV, men spelade hela matchen.

Dino Islamovic – 11/0
Hoppade in med fyra minuter kvar av matchen mot PSV. Hade inte tillräckligt mycket tid på plan för att kunna påverka resultatet utan det blev förlust med 1-2.

Willem II

Samuel Armenteros – 22/9
Stod för en assist fram till det första målet i Willem II:s 3-2-seger borta mot Excelsior. Spelade central anfallare och fick göra det hela matchen. I och med segern så gick man om Groningen i tabellen.

AZ Alkmaar

Viktor Elm – 19/0
AZ har just en väldigt dålig form och förlorade i helgen tungt borta mot Vitesse. Elm startade men kunde inte påverka matchbilden och blev desstom utbytt med en kvart kvar att spela. Kalmar. Kalmar FF ska enligt Barometern jobba på att få hem Viktor till Kalmar och fullbordra brödraskapet i Allsvenskan

Muamer Tankovic – 21/5
Startade för AZ men blev precis som Elm utbytt med en kvart kvar att spela. Blev en tung förlust för laget som tappar poäng mot lagen i toppen.

Mattias Johansson – 24/1
Tvingades släppa in tre mål borta mot Vitesse. Svensken spelade från start och fanns sedan på plan under hela matchen.

PSV Eindhoven

Oscar Hiljemark – 10/0
Fick inte hoppa in i mötet mot Groningen utan blev kvar på bänken.

Vitesse

Abiola Dauda – 16/6
Fanns inte med i matchtruppen när Vitesse slog AZ Alkmaar.

FC Utrecht

Kristoffer Peterson – 15/2
Fick hoppa in med tjugo minuter kvar att spela i förlustmatchen borta mot SC Cambuur. Var på plan när hemmalaget dödade matchen med sitt 3-1 mål på tilläggstid.

Israel

Hapeol Be´er Sheva

Joakim Askling – 1/0
Vinst med 2-0 hemma mot Bnei Sakhnin FC, men ingen Askling i matchtruppen.

Maccabi Tel Aviv

Rade Prica – 8/3
Blev förlust borta mot Beitar Jerusalem. Prica fanns återigen utanför truppen.

Italien

Palermo

Robin Quaison – 11/2
Fanns på bänken mot Juventus men fick inte komma in. Istället fick han se Alvaro Morata avgöra matchen i den 70:e minuten.

Cagliari

Albin Ekdal – 22/4
Har just nu en liten lättare skada och missade därför hemmamatchen mot Empoli. Laget har det riktigt tungt nu och riskerar att få lämna Serie A.

Torino

Alexander Farnerud – 16/1
Spelar ikväll hemma mot Lazio. Fick hoppa in i veckans bortamatch mot Zenit i Europa League. Där blev det förlust med 2-0 och Torino är nu nära att få lämna turneringen.

Pontus Jansson – 6/0
Spelar ikväll hemma mot Lazio.

Udinese

Melker Hallberg – 8/3
Satt på bänken i helgen när Udinese spelade mållöst borta mot Atalanta. Fick aldrig chansen att komma in utan blev kvar på sidan av planen.

Kina

Dalian Aerbin FC

Niklas Backman – 1/0
Vann i helgen seriepremiären hemma mot Xinjiang Tianshan med 4-0. Backman spelade från start och hjälpte Stahres nya backlinje att hålla tätt.

Mathias Ranégie – 0/0
Fanns inte med i truppen mot Xinjiang.

Shanghai SIPG FC

Tobias Hysen – 2/2
Gjorde ytterligare ett mål i helgen när hans SIPG vann Shanghaiderbyt mot Shenxin. Hysen gjorde matchens första mål.

Beijing Guoan FC

Erton Fejzullahu – 2/1
Blev inbytt med tjugo minuter kvar i hemmasegern mot Henan Jianye. Fick gå av planen mållös denna gång. Laget har ändå fått en bra start på den kinesiska ligan med två raka vinster.

Guizhou Renhe

Magnus Eriksson – 1/0
Laget förlorade tungt borta mot Jiangsu Guoxin-Sainty. Eriksson fanns med från start men lyckades inte göra något mål utan det blev förlust med 0-2.

Malta

Qormi FC

Billy Berntsson – 7/0
Startade för Qormi när man förlorade med 1-2 hemma mot Naxxar Lions. Blev senare utbytt med en halvtimme kvar att spela.

Alexander Nilsson – 4/1
För andra helgen i rad blev Nilsson målskytt i den maltesiska ligan. Den förre MFF-anfallaren är het just nu då han gjorde lagets enda mål i förlustmatchen hemma mot Naxxar Lions.

Polen

Lech Poznan

Kebba Ceesay 0/0
Tillbaka från sin knäskada som hållit honom borta i över ett år. Väntar just nu på att få göra comeback på fotbollschansen. På onsdag väntar cupmatch mot MKS Znicz Pruszkow och där kanske chansen dyker upp.

Portugal

Benfica

Victor Nilsson Lindelöf  - 27/0
Spelade inte med Benficas reservlag i helgen men fanns inte med i A-lagets trupp.

Ryssland

Krasnodar

Andreas Granqvist - 17/0
Spelade från start i hemmamatchen mot FC Ural Yekaterinburg som slutade 1-1. ”Granen” spelade hela matchen men Krasnodar tappar nu i toppstriden.

Spartak Moskva

Kim Källström - 17/2
Fanns med i matchtruppen som ställde upp i Moskva-derbyt mot Dynamo då Kim var avstängd. Istället fick han sitta på samma läktaren som den 102-åriga supportrer som tog sig till arenan. Spartak-supportern är med den åldern äldre än sin egen klubb.

CSKA Moskva

Pontus Wernbloom - 15/0
Spelade från start i helgens ligamatch hemma mot Mordovia Saransk. CSKA vann med 4-0 och Wernbloom fick en timmes spel på planen. Drog chockerande på sitt ett gult kort under sin tid på planen.

Carlos Strandberg - 1/0
Fick göra debut i den ryska ligan när han hoppade in hemma mot Mordovia. Strandberg fick 20 minuter på planen men lyckades inte göra något mål.

Schweiz

FC Aarau

Richard Magyar – 4/0
Byttes in på tillläggstid i 1-1-matchen mot Young Boys där jumbon tog en överraskande poäng av topplaget.

Dusan Djuric – 14/1
Fick rött kort mot Young Boys då han kom helt fel in i en tackling redan efter 20 minuter. Laget kunde hålla emot och fick med sig en poäng.

FC Basel

Behrang Safari – 17/0
Fanns inte med i helgens trupp då Basel spelade 2-2 hemma mot FC St:Gallen. I och med att Young Boys tappade viktiga poäng så leder man fortfarande ligan med sju minuter.

Young Boys

Alexander Gerndt – 5/3
Spelade från start mot Aarau men hans målform kom i helgen av sig då man bara fick med sig 1-1 mot ligajumbon, trots en man mer på grund av Dusan Djuric korkade tackling.

Skottland

FC Celtic

John Guidetti – 19/7
Blev skotsk ligacupvinnare i helgen när hans Celtic besegrade Dundee United i finalen. Guidetti började på bänken men kom in och stod för en assist fram till 2-0- målet.

Veckans snackis när Guidettis lagkamrat snodde en straff från svensken och brände den. John blev väldigt irriterad, något han fick kritik av sin tränare för.

Mikael Lustig – 5/2
Fortfarande inte tillbaka efter sin skada. Fanns inte med i matchtruppen mot Dundee United.

Hearts of Midlothian

Osman Sow – 15/10
Blev återigen målskytt när han stänkte in 1-0 i den 53:e matchminuten. Heart leder andradivisionen med 17 poäng och ska gå upp till högsta serien igen. Blev efter målet utbytt i den 61:a minuten.

Turkiet

Kasimpasa

Andreas Isaksson – 19/0, 3 nollor
Är tillbaka från sin ryggskada men fick sitta på bänken i Kasimpasas förlustmatch mot Konyapsor.

Bursaspor SK

Samuel Holmen – 20/1
Kvitterade till 2-2 när Burspaspor vann hemma mot Balikesirspor med 4-2. Svensken bev utbytt med en halvtimme kvar att spela och då var det fortfarande 2-2.

Genclerbirligi

Mervan Celik – 19/2
Byttes in med en kvart kvar att spela i hemmamatchen mot Fenerbache. Fanns på planen när Mostapha El Kabir avgjorde och sänkte bortalaget i slutskedet av matchen.

Trabzonspor

Erkan Zengin – 4/0
Har idag match borta mot Gaziantepspor

Mersin Idman Yurdu

Loret Sadiku – 19/1
Förlorade i helgen borta mot Eskisehirspor med 0-2. Sadiku spelade från start och spelade även hela matchen.

Abdul Khalili – 20/1
Spelade från start i förlustmatchen mot Eskisehirspor och fanns på planen under hela matchen.

Besiktas JK

Alexander Milosevic – 0/0
Närmar sig comeback efter sin fotskada. Började i helgen att jogga för första gången och gör framsteg i rehabiliteringen.

Kayseri Erciyesspor

Mahmut Özen – 6/0
För femte helgen i rad så fanns inte Özen med i matchtruppen. Svensken är helt iskall just nu nere i Turkiet.

Gaziantepspor

Ferhad Ayaz – 4/0
Klivet från Stora Valla till Turkiet har varit relativt stort för den svenska talangen. Har svårt att få speltid och i helgen blev det återigen 90 minuter på bänken när hans lag spelade 0-0 borta mot KDC Karabükspor.

Tyskland

Borussia Mönchengladbach

Branimir Hrgota – 17/2
Fick inte komma in i helgens 2-0-vinst hemma mot Hannover 96.

Oscar Wendt – 17/1
Spelade hela matchen när Mönchengladbach vann mot Hannover 96. Svenska ytterbacken stod för en stabil insats och höll nollan bakom sig. Laget ligger på en tredjeplats i ligan vilket innebär Champions League nästa säsong.

Hannover 96

Miiko Albornoz – 20/0
Torskade mot Mönchengladbach med 2-0. Albornoz spelade från start och fick chansen under hela matchen. Hannover riskerar nu att bli indragen i Bundesligas bottenstrid.

FSV Mainz 05

Pierre Bengtsson – 6/0
Ännu inte tillbaka efter sin influensa  och fanns därför inte med i helgens trupp mot Augsburg.

RB Leipzig

Emil Forsberg – 5/0
Spelar idag hemma mot Fortuna Düsseldorf

VfL Wolfsburg II

Amin Affane 18/9
Satt på bänken när Wolfsburgs reservlag vann borta mot Goslarer SC med 3-0. Svensken fick aldrig möjlighet att komma in.

USA

Colorado Rapids

Axel Sjöberg – 1/0
Haft spelledigt denna helg. På lördag väntar svenskens första hemmamatch då New York City FC kommer på besök.

Columbus Crew

Mohammed Saeid – 1/0
Spelade från start och gjorde sin ligadebut när laget besegrade Toronto FC hemma med 2-0. Saeid blev utbytt med en kvart kvar att spela.

LA Galaxy

Stefan Ishizaki – 2/0
Galaxy kryssade inför storpubliken i Portland. Matchen slutade 2-2 och Ishizaki fanns med från start. Stod för en assist fram till det viktiga 2-2-målet på tilläggstid.

Chicago Fire

Kennedy Igboananike – 2/0
Igboananike bytes in med en halvtimme kvar att spela i förlustmatchen mot Vancouver Whitecaps. Han inte göra något annat än att dra på sin en varning.

Österrike

Wiener Neustadt

Philip Hellquist – 6/3
Spelade från start när den österikiska nästjumbon förlorade borta mot Wolfsberger AC med 2-0. Hellquist hade ett skott i ribban på tilläggstid som mycket väl kunde gått in i mål.

Damer

Frankrike

Paris SG

Kosovare Asllani – 17/13
Kommit tillbaka till klubblaget efter Algarve Cup men har ingen match förrän på söndag då det vankas Champions League mot Glasgow City.

Caroline Seger – 18/7

Olympique Lyon

Lotta Schelin – 17/26
Lyon hade ingen match den här helgen utan laddar inför match St Etienne nästa helg.

Montpellier HSC

Sofia Jacobsson – 17/10
Inga matcher i den franska ligan den här helgen. Nästa helg väntar match mot Metz.