SVENSKKOLLEN: Zlatans succé i återkomsten och Schelin med historiskt målrekord

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka från sin avstängning mot Nantes och var direkt inblandad i två mål. Nere i Frankrike har dessutom Lotta Schelin blivit Lyons bästa målskytt någonsin efter att ha blivit fyramålsskytt i helgen. Här är veckans svenskkoll!

Azerbaijan

Qabala FK

Ricardinho – 16/0
Laget spelade 1-1 i helgens match mot serieledande Qarabag. Ricardinho spelade hela matchen men drog på sig en varning efter 53 minuter. Laget ligger nu trea i den azerbaijanska ligan.

Belgien

Standard Liege

Jiloan Hamad – 6/1
Säsongen är över för mittfältaren som skadad knät under en träning och blir nu borta i tre månader. ”Jag önskar att det var annorlunda” skrev han på Twitter.

Cypern

Anorthosis Famagusta

Markus Holgersson – 27/0
Holgersson startade som mittback för sitt Anorthosis i 1-1-matchen borta mot Ermis. Svensken spelade nittio minuter.

AEL Limassol FC

Maic Sema – 10/3
Fanns med på bänken när AEL förlorade borta mot Ayia Napa med 1-0. Svensken hoppade in i paus och fanns på plan när hemmalaget gjorde det avgörande målet.

Johan Wiland – 0/0
Tredjemålvakt i FCK och fanns inte med i truppen mot Esbjerg. Öppnade i veckan för en flytt hem till Sverige.

Ludwig Augustinsson – 10/1
Spelade nittio minuter hemma mot Esbjerg då laget vände och vann med 2-1 efter två mål under sista kvarten.

Per Nilsson – 13/0
Spelade från start på en högerbacksposition när FCK besegrade svensklaget Esbjerg med 2-1. Nilsson fanns på plan under hela matchen trots att han drog på sig en varning redan efter tjugo minuter.

Mikael Antonsson – 22/0
Satt på bänken under hela matchen mot Esbjerg.

Ålborg BK

Rasmus Jönsson – 10/0
Tog andra raka segern då man besegrade Hobro med hela 5-0 på hemmaplan. Jönsson började på bänken men byttes in med tjugo minuter kvar att spela. Fick däremot lämna planen mållös.

Andreas Blomqvist – 1/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Hobro.

Bröndby IF

Johan Elmander – 16/1
Ska fått en smäll på låret under träning och missade en helgens match mot Odense.

Johan Larsson – 10/2
Spelade nittio minuter när Bröndby besegrade Odense med 2-0 på bortaplan. Larsson var med och höll lagets andra raka nolla.

FC Nordsjälland

David Moberg Karlsson – 21/4
Svensken blev mållös när Nordsjälland förlorade borta mot Vestsjälland med 2-1. Moberg-Karlsson spelade från start men blev sedan utbytt redan i paus.

Esbjerg fB

Erik Friberg – 7/1
Fanns med från start och spelade även nittio minuter då Esbjerg förlorade borta mot FCK med 1-2. Bortalaget tog däremot ledningen efter en halvtimme genom ett självmål, men tappade sedan matchen den sista kvarten.

Robin Söder – 20/4
Började på bänken mot FCK men blev med en halvtimme kvar. Med svensken på plan så tappade gästerna sin ledning och förlorade till slut med 2-1.

Michael Almebäck – 6/0
Satt på bänken under hela bortamatchen mot FCK.

Daniel Larsson – 10/2
Startade på mittfältet för Esbjerg då man föll borta mot FCK. Spelade ändå nittio minuter men lämnade planen mållös.

Sunderland AFC

Sebastian Larsson – 30/3
Tillbaka från avstängning och slängdes direkt in i startelvan. Då Southampton drog på sig ett rött kort kunde Sunderland dra det längsta strået och vinna med 2-1 efter två gjorde straffmål. Svensken spelade 82 minuter innan han blev utbytt. Sunderland ligger fortfarande på nedflyttningsplats, men har nu bara en poäng upp till säker mark där Hull och Leicester ligger närmast i tabellen. Det återstår tre omgångar av årets Premier League.

West Bromwich

Jonas Olsson - 10/1
Fick göra det avgörande målet mot Manchester United då han lite omedvetet styrde in matchens enda mål på en frispark. Efteråt kunde svensken skratta åt målet, men kände ändå att han närmar sig landslaget.

Swansea City

Modou Barrow – 8/0
Byttes in i den 90 minuten hemma mot Stoke och gjorde sina första minuter sedan återkomsten till Swansea. Logiskt nog hann inte svensken prestera så mycket på planen utan byttes in för att fördröja tiden.

Fulham FC

Alexander Kacaniklic – 11/2
Åkt på en knäskada och fanns inte med i den avslutande matchen mot Norwich.

Blackburn Rovers

Marcus Olsson – 40/0
Fick avsluta serien med en 3-2-seger hemma mot Ipswich trots att gästerna behövde poäng för att säkra uppflyttningskval. Det ble istället tre poäng för Blackburn som nu slutar på en nionde plats i Championsship, elva poäng ifrån uppflyttningskval. Svensken spelade hela matchen på sin ytterbacksposition.

Norwich City

Martin Olsson – 42/1
Avslutade årets serie med seger hemma mot Fulham med 4-2. Slutar nu på en tredje plats och sikta in sig på uppflyttningskval där man går in som förhandsfavoriter. Olsson spelade hela matchen och har faktiskt missat fyra omgångar i år.

Watford FC

Joel Ekstrand – 22/1
Joel Ekstrand fick förra helgen jubla rejält trots att han just nu är korsbandskadad, då Watford blev klara för Premier League.
– Det är de största som hänt mig, sa Ekstrand till Fotbollskanalen efteråt.
Trots att man lär varit ute och festat hårt i veckan så klarade man ändå 1-1 hemma mot Sheffield Wednesday. Poängtappet gjorde ändå att man misslyckades med att vinna seriesegern, men tror inte att supportrarna var allt för missnöjda efteråt.

Derby County

Isak Ssewankambo - 0/0
Är tillbaka på fotbollsplan efter den knäskada som drabbade talangen i vintras. Kämpar för att komma i form och fanns inte med i helgen när Derby förlorade hemma mot Reading med 3-0. I och med resultatet missade laget uppflyttningskval med en poäng.

Estland

FC Infonet

Ermal Hajdari – 6/1
Tillbaka på plan efter sin stukning, men fick ändå inleda på bänken i helgens bortamatch mot Pärnu. Laget vann med 2-0 och Hajdari kom in i paus.

Finland

IFK Mariehamn

Bobbie Friberg Da Cruz – 2/0
Startade i söndagens hemmamatch mot KuPS. Matchen slutade 1-1 och Friberg blev utbytt med en halvtimme kvar.

Josef Ibrahim – 2/0
Satt på bänken under hela matchen mot KuPS utan att få komma in.

Philip Sparrdal-Mantilla – 4/0
Startade på mittfältet i hemmamatchen mot KuPS. Strax innan paus fick laget hål på AIK:s förra målvakt Tomi Maanoja, men med två minuter kvar av matchen kvitterade gästerna till 1-1. Det blev också slutresultatet och Mariehamn har nu nio poäng efter fem spelade matcher.

Jaro

David Carlsson – 1/0
Åkte en tung förlust i helgen då man förlorade med klara 0-3 borta mot HJK. Carlsson satt på bänken under hela matchen utan att få komma in.

HJK

Daniel Örlund – 3/0, 2 hållna nollor

Höll nollan när laget enkelt besegrade Jaro på hemmaplan med 3-0. Det var svenskens andra raka nolla och HJK leder nu den finska ligan med elva poäng efter fem omgångar.

Frankrike

SC Nice

Niklas Hult – 29/1
Började på bänken i hemmamatchen mot Caen och blev inte inbytt förrän det återstod sju minuter av matchen. Då var resultatet 1-1, något som också blev slutresultet.

Bordeaux

Isaac Kiese Thelin – 12/1
Tillbaka från sin vadskada men tränaren valde ändå att placera svensken på bänken inledningsvis i bortamatchen mot Lorient. Thelin kom dock in med en kvart kvar att spela, men kunde inte avgöra 0-0-matchen.

Rennes

Ola Toivonen – 26/7
Fanns med från start när Rennes och Montepellier spelade en mållös match under lördagen. Trots att målskyttet lös med sin frånvaro fick Toivonen spela hela matchen.

Paris SG

Zlatan Ibrahimovic – 23/17
Tillbaka från avstängning när PSG slog Nantes med 2-0. Svensken låg bakom båda målen och hyllades idag i de franska tidningarna.

Förenade Arabemiraten

Bani Yas

Imad Khalili – 7/2
Laget förlorade i fredags borta mot serieledaren Al Ain med 1-0. Svensken satt på bänken och fick aldrig chansen att komma in.

Grekland

PAOK

Sotirios Papagiannopoulos – 6/0
Har svårt att ta plats just nu och var för andra helgen i rad utanför PAOK:s matchtrupp.

Olympiakos

Jimmy Durmaz – 17/2
Är tillbaka från sin knäskada. Fick den här helgen inledde på bänken då hans Olympiakos krossade Kalloni på hemmaplan med hela 5-0. Den svenska landslagsmittfältare kom in när det återstod en halvtimme kvar att spela och fanns på plan när laget gjorde de två sista målen.

Panathinaikos FC

Marcus Berg – 19/13
Drabbats av en kraftig luftvägsinfektion och behövde sjukhusvård förra veckan. Missade därför även helgens match mot Kerkyra.

Valmir Berisha – 1/0
Gjorde sin första match för Panathinaikos när han hopppade in med tio minuter kvar att spela i bortmötet mot Kerkyra. Det var svenskens första match med A-laget.

AEK Athen

Jakob Johansson – 12/1
Har ikväll match hemma mot Panachaiki

Holland

SC Heerenveen

Kristoffer Nordfeldt – 32/0, 8 nollor
Hade ingen match i den holländska ligan denna helg då det varit cupfinal. Har match mot Willem II nästa vecka.

Sam Larsson – 20/8

Simon Thern – 11/3

Viktor Noring – 0/0
Har för tillfället svårt att ta en plats i Heerenveens matchtrupp och får sitta på läktaren som klubbens tredjemålvakt. Har i år ännu inte varit med en enda gång på bänken.

Heracles Almelo

Denni Avdic – 21/4
Hade ingen match i den holländska ligan denna helg då det varit cupfinal. Har match mot PSV nästa vecka.

FC Groningen

Simon Tibbling 15/1
Vann i helgen sitt livs första stora titel när Groningen blev cupmästare då man slog PEC Zwolle i final med 2-0. Tibbling spelade hela matchen och kunde vara nöjd med sin insats, då laget uppnådde sitt mål för säsongen.

Rasmus Lindgren - 20/1
Cupmästare med Groningen i helgen. Tidigare har Lindgren berättat för Fotbollskanalen att det var hans mål innan han börjar se över möjligheten att flytta hem till Sverige. Kan bara aktuellt med en flytt redan i sommar. Malmö FF och ersätta Helander?

Dino Islamovic – 12/0
Fanns inte med i Groningens matchtrupp i cupfinalen. Får ändå titelera sig som cupmästare.

Willem II

Samuel Armenteros – 27/9
Hade ingen match i den holländska ligan denna helg då det varit cupfinal. Har match mot ADO Den Haag nästa vecka..

AZ Alkmaar

Muamer Tankovic – 25/5

Hade ingen match i den holländska ligan denna helg då det varit cupfinal. Har match mot NEC Breda nästa vecka.

Mattias Johansson – 29/1

PSV Eindhoven

Oscar Hiljemark – 11/0
Hade ingen match i den holländska ligan denna helg då det varit cupfinal. Har hemmamatch mot Heracles nästa vecka.

Vitesse

Abiola Dauda – 16/6
Hade ingen match i den holländska ligan denna helg då det varit cupfinal. Möter Feyenooord på bortaplan nästa vecka.

FC Utrecht

Kristoffer Peterson – 19/2
Hade ingen match i den holländska ligan denna helg då det varit cupfinal, utan får ladda upp inför hemmamatchen mot Excelsior om en vecka.

Israel

Hapeol Be´er Sheva

Joakim Askling – 1/0
2-1 borta mot Maccabi Petah Tikva, men inte Askling.

Maccabi Tel Aviv

Rade Prica – 12/4
Har match ikväll borta mot Maccabi Haifa.

Italien

Palermo

Robin Quaison – 16/2
Fick komma med fem minuter kvar att spela i 0-0 matchen borta mot Sassuolo. Quaison fick inte tillräckligt med tid på planen för att skapa något avgörande framåt.

Cagliari

Albin Ekdal – 28/4
Har match ikväll hemma mot Parma.

Torino

Alexander Farnerud – 20/1
Spelade från start mot Palermo när man spelade 2-2 borta på Sicilien. Fanns på planen under hela matchen.

Pontus Jansson – 7/0
Satt på bänken under hela svenskmötet mot Quaisons Palermo. Fick aldrig chans att komma in och har det tufft just nu nere i Italien.

Udinese

Melker Hallberg – 3/0
Det öser inte speltid kring Melker Hallberg den här våren utan mittfältaren har det fortsatt svårt nere i Italien. I helgen blev det återigen nittio minuter på bänken när Udinese vann borta mot Hellas Verona med 1-0.

Kina

Dalian Aerbin FC

Niklas Backman – 7/0
Blev säsongens första förlust i helgen när laget föll borta mot Hebei CFFC med 0-2. Backman spelade från start men kunde inte göra något för att hålla tätt bakåt denna dag.

Mathias Ranégie – 7/4
En tung helg för Ranegie som både blev mållös och förlorare i bortamötet mot Hebei CFFC.

Shanghai SIPG FC

Tobias Hysen – 8/5
Mållös för andra helgen i rad när SIPG bara fick 1-1 borta mot Hangzhou. Svensken spelade hela matchen men förmådde inte att få ut något poäng av sitt spel.

Beijing Guoan FC

Erton Fejzullahu – 8/4
Har senaste matcherna blivit petad från startelvan. I helgen match mot Shijiazhuang Yongchang så startade den förre Djurgårdsspelare på bänken och kom inte in förrän det återstod åtta minuter att spela. Då stor det redan 3-1 på resutlattavlan, något som också blev slutresultatet.

Guizhou Renhe

Magnus Eriksson – 5/0
Fick i helgen 1-1 borta mot ligaåttan Henan Jianye där Eriksson för andra matchen i rad satt på bänken i nittio minuter.

Malta

Qormi FC

Billy Berntsson – 12/0
Fanns inte med på planen när laget hemmaslog Pieta Hotspurs med 2-1.

Alexander Nilsson – 11/3
För andra helgen i rad blev Nilsson målskytt när Qormi slog Pieta Hotspurs hemma med 2-1.

Norge

Rosenborg BK

Mikael Dorsin – 6/0
Rosenborg leder efter att man i helgen tog sin fjärde raka vinst då man bortaslog Odd med 2-1. Dorsin spelade hela matchen från sin vänsterbacksposition.

Tromsö IL

Benny Lekström – 6/0 – 1 hållen nolla
Hade det oerhört tungt när Tromsö föll med 3-1 mot Start. Lekström stod för två jättetavlor första 20 och byttes ut i den 27:e minuten. Laget ligger nu näst sist i den norska ligan med fyra poäng efter sex omgångar.

Marcus Hansson – 6/0
Nästjumbon torskade återigen i helgen då man föll borta mot Start med 3-1. Svensken spelade nittio minuter utan att dra på sig någon varning, vilket är ovanligt.

Vålerenga IF

Rasmus Lindkvist – 5/0
Fick inleda på bänken i bortamatchen mot Lilleström men blev inbytt med en halvtimme kvar att spela. Svensken fanns på planen när hemmalaget kvitterade till 1-1, något som också blev slutresultatet.

Lilleström

Johan Andersson – 6/1

Spelade hela matchen hemma mot Vålerenga. När laget senare fick straff med tjugo minuter kvar att spela var det svensken som klev fram. Andersson skickade in kvitteringen till 1-1 vilket också blev slutresultatet.

Ålesunds FK

Mikael Dyrestam – 6/0
Ålesund har hittat formen efter en skakig inledning med två raka vinster. I helgen besegrade man Bodo/Glimt med 2-0 där den för Blåvitt-försvararen spelade som mittback. Dyrestam fanns på plan under hela matchen och fick hålla nollan bakåt.

Carl Björk – 3/0
Satt på bänken mot Bodo/Glimt men fick hoppa in med nio minuter kvar att spela. Fick däremot lämna planen mållös och får fortsätta vänta på sitt första mål i den norska ligan.

FK Haugesund

David Myrestam – 5/0
Startade i hemmamatchen mot Sandefjord som vänsterback. Efter att ha hamnat i underläge redan efter åtta minuter vände laget och vann med 2-1. Svensken spelade nittio minuter i laget som ligger åtta i Tippeligan.

Molde FK

Mattias Moström – 5/0
Har match ikväll borta mot Viking.

Andreas Linde – 0/0

Mjöndalen IF

Alagie Sosseh – 5/0
Blev inbytt med tio minuter kvar att spela i bortamötet mot Stabaek. Kunde inte göra något åt resultatet utan Mjöndalen föll återigen.

Andreas Haglund – 0/0
Anfallaren med ett förflutet i IFK Norrköping och Degerfors har ännu inte gjort sin debut i den norska högstaligan. Satt inte på bänken i helgen när laget föll borta mot Stabaek.

Sarpsborg 08

Liridon Kalludra – 5/0
Började på bänken i bortamatchen mot Stromsgodset när laget 1-1 och en poäng med sig hem. Svensken kom in med 25 minuter kvar att spela, men kunde göra något för att skapa ett ledningsmål framåt.

Sandnes Ulf

Emil Johansson – 0/0
Fanns inte med på bänken när Sandnes Ulf kryssade borta mot Åsne.

Pontus Engblom – 6/4
Spelade nittio minuter i helgens bortamatch mot Åsne, men precis som varenda spelare på planen mållös.

SK Brann

Jakob Orlov – 6/4
Det börjar ta sig för Brann i den norska andraligan. Lagen har nu två raka vinster efter att i helgen besegrat Bryne på bortaplan med 1-0. Anfallaren som i veckan stod för ett hattrick startade på topp, men var inte den som gjorde lagets enda mål. Fick ändå förtroende av Norling i nittio minuter.

Erdin Demir – 5/0
Ytterbacken spelade nittio minuter i segermatchen mot Bryne och fick hålla nollan bakåt.

Fredrikstad

Johan Hammar – 6/0
Fanns med från start borta mot bottenlaget Nest-Sotra där den utlånade MFF-backen tvingades se en boll gå in bakom sig. Laget föll med 1-0 och det blev en tung hemresa till Fredrikstad.

Amin Nazari – 5/1
Startade för Fredrikstad i förlustmatchen mot Nest-Sotra och laget har nu bara fyra poäng på de inledande sex omgångarna.

Polen

Lech Poznan

Kebba Ceesay 0/0
Det blev ingen polsk cuptitel i helgen då laget förlorade mot ärkerivalen Legia Warszawa i finalen. Ceesay fanns inte med i matchtruppen utan fick se den avgörande matchen på läktaren tillsammans med 45.000 andra människor.

Portugal

Benfica II

Victor Nilsson Lindelöf  - 33/1
Ska enligt sin agent blivit erbjuden ett A-lagskontrakt av Benfica till nästa år. Sedan är frågan om klubben verkligen vill ha svensken eller om man lagt fram kontraktsförslaget för att ha rätt till utbildningsbidrag i sommar. I helgen spelade försvararen nittio minuter då Benficas reservlag vann hemma mot Sporting Braga II med 1-0.

Ryssland

Krasnodar

Andreas Granqvist – 23/0
”Granen” har matchen ikväll med sitt Krasnodar borta mot Arsenal Tula.

Spartak Moskva

Kim Källström - 24/2
Rubin Kazan spelade i helgen 1-1 hemma mot serieledaren Zenit. Källström startade för hemmalaget och spelade nittio minuter inför närmare 40.000 på läktaren.

Richard Magyar – 5/0
Tre helger i rad har Magyar suttit på bänken och sett sitt lag förlora. Nu var svensken tillbaka i startelvan men det blev inte riktigt som han tänkt sig. Laget tvingades släppa förbi sig hela sex bollar och läckte bakåt. Aarau ligger sist i den schweiziska ligan med sex poäng upp till säker mark.

Dusan Djuric – 16/1
Mittfältaren startade i 2-6-förlusten hemma mot Luzern men blev utbytt i paus vid ställningen 1-2.

FC Basel

Behrang Safari – 20/0
Safari satt på bänken under helgens 2-1-seger hemma mot Grasshopper. Svensken fick aldrig förtroende att komma in på planen.

Young Boys

Alexander Gerndt – 12/4
Startade för Young Boys i bortamatchen mot Zurich. Blev utbytt utan att ha gjort något mål i den 86:e minuten. Laget vann ändå med 1-0 och jagar Basel med elva poäng upp.

Skottland

FC Celtic

John Guidetti – 23/8
Det går inte en vecka utan att Guidetti placeras i en ny klubb just nu. Den här veckan kom uppgifter om att svensken förhandlar med den portugisiska storklubben SPC Lissabon. I övrigt blev Celtic klara ligamästare i praktiken då man slog Dundee med hela 5-0. Guidetti satt däremot på bänken under hela matchen.

Mikael Lustig – 5/2
Kämpar med en fotskada och fick tacka nej till landslagsuttagningen inför EM-kvalet mot Moldavien. Säger själv att säsongen är över och han har redan börjat fokusera på nästa år.

Heart of Midlothian

Osman Sow – 21/11
Spelade sista omgången i helgen av den skotska andra divisionen. Efter 2-2 hemma mot Rangers är man klara för spel i den högsta divisionen efter att plockat hela 91 poäng – 21 poäng före tvåan Hibernian. Sow spelade från start men lyckades inte hitta nätet under matchen, men fick ändå förtroendet i nittio minuter.

Turkiet

Kasimpasa

Andreas Isaksson – 22/0, 3 nollor
Fick vinna svenskmötet i helgen mot Samuel Holmens Bursaspor. Isaksson släppte in tre mål, men då lagkamraterna mäktade med hela fem framåt kunde målvakten ändå stoltsera sig som vinnare. Har under veckan kopplats ihop med Malmö FF där en flytt kan vara aktuell till sommaren.

Bursaspor SK

Samuel Holmen – 24/2
Fick hoppa in med tjugo minuter kvar av ”tennis-matchen” mellan Kasimpasa och Bursaspor. När den svenska mittfältaren blev inbytt var resultatet 3-3, men Kasimpasa gjorde ytterligare två mål och vann till slut med hela 5-3.

Genclerbirligi

Mervan Celik – 23/5
Målskytt i 3-0-segern borta mot Gaziantepspor då han inledde målgörandet efter en timmes spel.

Trabzonspor

Erkan Zengin – 7/0
Fanns med från start i den tunga hemmaförlusten mot Besiktas. Zengin fick förtroendet i nittio minuter men kunde inte göra något för att förändra matchbilden. Laget har nu en poäng upp till europaplats, något som klubben har siktat in sig på.

Mersin Idman Yurdu

Loret Sadiku – 24/1
Mersin tog en viktig seger hemma mot Konyaspor och tog sista chansen att hänga på racet om en europaplats. Den förre Helsinborgsspelare fanns med från start och spelade nittio minuter på planen.

Abdul Khalili – 25/2
Spelade från start på mittfältet när Mersin vann hemma mot Konyaspor med 3-1.

Besiktas JK

Alexander Milosevic – 0/0
Spelade under söndagen sin första match sedan skadan då han fick 60 minuter för Besiktas reservlag. Efteråt berättade mittbacken för Fotbollskanalen att det kändes bra, men att det inte riktigt var 100% ännu.

Kayseri Erciyesspor

Mahmut Özen – 9/0
Spelade från start i bortamatchen mot ligajumbon Balikesirspor där lagen inte kunde skiljas åt utan matchen slutade 1-1. Ytterbacken drog däremot på sig en varning på tilläggstid i den första halvleken och blev därför utbytt i paus.

Gaziantepspor

Ferhad Ayaz – 7/0
Efter att inte ens varit på bänken i förra helgens match mot Galatasaray så fanns Ayaz återigen med i matchtruppen. Med tio minuter kvar av 0-3-förlusten hemma mot Genclerbirligi fick han dessutom komma in.

Tyskland

Borussia Mönchengladbach

Branimir Hrgota – 17/2
För femte helgen i rad fick Hrgota sitta kvar på bänken utan att få någon speltid. Nu klarade sig hans Mönchengladbach ändå då man besegrade Hertha Berlin borta med 2-1.

Oscar Wendt – 22/2
CL-drömmen lever för Borussi Mönchengladbach efter att man besegrat Hertha Berlin med 2-1. Wendt spelade hela matchen 6,6 av statistiksajten Whoscored.com.

Hannover 96

Miiko Albornoz – 23/0
Laget kämpar i botten för att lyckas överleva årets säsong i Bundesliga, men ligger alltjämnt näst sist trots att man i helgen klarade 2-2 borta mot Wolfsburg. Svensken spelade från start där Hannover tidigt i ett 0-2-underläge men reste sig i den andra halvleken. Albornoz spelade hela matchen och fick betyget 6,8 av Whoscored.com.

FSV Mainz 05

Pierre Bengtsson – 10/0
Efter att ha varit petad förra helgen var Bengtsson tillbaka i startelvan hemma mot Hamburger. Det blev däremot torsk för Mainz då gästerna avgjorde med tre minuter kvar att spela då man gjorde 2-1. Svensken fick ändå fina betyget 7.0 av statistiksidan Whoscored.com.

RB Leipzig

Emil Forsberg – 10/0
Om det nu fanns en liten chans att nå kvalplats till Bundesliga släcktes den i helgen när förlorade borta mot bottenlaget St Pauli. Forsberg startade på innermittfältet men blev utbytt med en kvart kvar att spela. Nu får svensken med all förmodan sikta in sig på ett ytterligare år i 2. Bundesliga.

VfL Wolfsburg II

Amin Affane 21/12
Fanns inte med i helgen då Wolfsburgs reservlag förlorade hemma mot Werder Bremen II med 1-2.

USA

Colorado Rapids

Axel Sjöberg – 4/0
Colorado spelade för tredje helgen i rad oavgjort och ligger just nu sist i sin conference. Svensken har ändå stabiliserat upp försvaret och fått beröm för sitt defensiva jobb. I helgen spelade laget 1-1 borta mot LA Galaxy där Sjöberg spelade hela matchen.

Columbus Crew

Mohammed Saeid – 6/0
Spelade från start i bortaförlusten mot DC United och fick förtroendet av tränare Berhalter hela matchen. Det blev ändå torsk med 2-0 efter två mål i den första halvleken.

LA Galaxy

Stefan Ishizaki – 9/0
Det blev oavgjort i svenskmötet mot Axel Sjöbergs Colorado Rapids. Ishizaki kom in i den andra halvleken och efter några minuter så kvitterade LA Galaxy på hans hörna. Efteråt var han ändå missnöjd med resultatet.

Chicago Fire

Kennedy Igboananike – 5/0
Laget förlorade inatt mot Sporting KC med 0-1. Svensken kom in med tretton minuter kvar att spela men kunde inte förmå att förändra slutresutlatet.

Österrike

Wiener Neustadt

Philip Hellquist – 11/4
Fick en smäll föra helgen knät och tvingades utgå på grund av skadan. I helgens match mot Austria Wien så fanns svensken inte med i matchtruppen. I hans frånvaro förlorade laget med 2-1 och är nu jumbo med tre poäng upp till säker mark.

Damer

Chelsea LFC

Hedvig Lindahl – 5/0 – 4 hållna nollor
Har match ikväll mot Manchester City i cupen.

Marija Banusic – 2/0

Frankrike

Paris SG

Kosovare Asllani – 17/13
Klara för Champions League final efter att man slagit ut Wolfsburg i semifinalen. I helgen slog man Rodez i ligan med hela 5-0. Asllani fanns däremot inte med i matchtruppen.

Caroline Seger – 19/7
Följde upp semifinalsegern i Champions League med att vinna även i ligan med hela 5-0 hemma mot Rodez. Seger började på bänken men kom i den andra halvleken.

Olympique Lyon

Lotta Schelin – 19/3
Helgens svensk i Frankrike. Stod hela fyra mål när hennes Lyon besegrade tabelljumbon Arras med hela 14-0. Schelin har nu gjort 200 mål i klubben vilket är den bäste målskytten genom tiderna.

Montpellier HSC

Sofia Jacobsson – 20/13
Gjorde för andra helgen mål mot just Juvisy då han gjorde lagets andra mål och la grund till den 3-0-seger som man åkte hem med. Det är svenskans 13:e mål i årets Ligue 1.

Linda Sembrant – 19/1
Startade i helgens bortamatch mot Juvisy där man återigen vann med 3-1, vilket var resultatet mot samma lag förra helgen. Sembrant spelade från start och fanns på planen under hela matchen.

Holland

Heerenveen

Michaela Johnsson 9/1
Laget spelade i helgen borta mot Twente och förlorade med hela 3-0. Johnsson fanns inte med i holländarnas matchtrupp.

Italien

Bardolino Verona

Stephanie Öhrström – 23/0, 8 nollor
Med en omgång kvar så leder Verona ligan med en poäng före jagande Brescia. I helgen vann man hemma mot Mozzanica med 1-0 där Öhrström stod i mål och höll nollan. Nästa helg kan laget säkra ligatiteln om man vinner borta mot serienian Zaccaria.

Brescia Calcio

Maria Karlsson 20/1
Efter att ha blivit tidigt utbytt förra helgen fick Karlsson börja på bänken i hemmamatchen mot Pordenone. Då laget skötte sig rätt bra ändå – vann med hela 6-0 – satt svensken kvar på bänken under hela matchen.

Tyskland

VfL Wolfsburg

Nilla Fischer – 17/1
Efter förra veckas urtåg ur Champions League reste sig Wolfsburg snabbt och vann fredagens cupfinal mot Turbine Potsdam med 3-1. På läktaren fanns hela 19 000 människor och Fischer spelade hela matchen och blev tysk cupmästare.

Publicerad 2015-05-04 kl 12:02