Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Svensson flyr Ukraina: Tar mig till närmsta stad och flyger direkt

Foto: TT

Gustav Svensson och Vladimir Putin (montage)

Rysslands president Vladimir Putin har fått stöd i parlamentet för att ingripa militärt i Ukraina. Då lämnar Gustav Svensson landet omedelbart.
- Jag tar mig till närmsta stad och flyger direkt, säger han till fotbollskanalen.se.

Ukrainas försvarsminister hävdar att Ryssland sänt 6 000 soldater till Ukraina efter att Rysslands president Vladimir Putin fått stöd i parlamentet för att ingripa militärt. Gustav Svensson som tillhör klubben Tavrija Simferopol från Krimhalvön har tidigare förhållt sig passiv men är nu omedelbart på väg ut ur landet.
- Nyheten har ju precis kommit om att Putin vill gå in militärt så nu är det kritiskt, säger han när fotbollskanalen.se når honom i sin bil på väg från träningsanläggningen till hemmet.

- Jag ska ta mig till närmsta stad och flyga härifrån.

- Klubben försöker organisera så att alla spelare och ledare ska komma ut ur landet så snabbt som möjligt så det är väldigt kritiskt.

Hur är stämningen där du är nu?
- Jag har inte varit inne i stan men bland oss spelare och ledare i klubben är det ju lite sådär. Alla åker hem till sina famljer så fort som möjligt. Klubben ska försöka få fram en spelarbuss som ska ta oss till flygplatsen. Jag kanske åker med den, annars kör jag själv så fort som möjligt.

Var ska ni?
- Jag vet inte. Ut ur Ukraina bara. Klubben har pratat om att vi kanske ska ta oss ner till Turkiet och träna där men jag vet inte om var vi ska åka nu. Prioriteringen är bara att ta sig ur landet sedan får vi ta det andra sen.

Publicerad 2014-03-01 kl 16:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons