POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Svininfluensa och kravaller i fransk fotboll

Minst tio personer, varav en polis, skadades i sydfranska Marseille på söndagskvällen sedan flera hundra fotbollssupportrar drabbat samman med varandra och med polisen.

Bara några timmar före avspark beslutade nämligen fotbollsförbundet att ställa in matchen mellan hemmalaget Olympique de Marseille och huvudstadslaget Paris Saint-Germain. Orsaken var att man upptäckt ett tredje fall av svininfluensa i Parislaget.

Då var dock redan omkring 2 000 Parisfans på väg söderut.
De frustrerade och ursinniga fotbollssupportrarna angrep varandra och flera parisare fick skärskador sedan Marseillesupportrar gett sig på dem med knivar och rakblad. När polisen försökte skingra dem med hjälp av tårgas blev de i sin tur angripna med stolar, plantor, flaskor och andra tillhyggen som kom i supportrarnas väg.

En del supportrar gick också bärsärkagång och vandaliserade butiksfönster och kaféer och kastade föremål på förbipasserande.

De båda fotbollslagens ordförande kritiserade på söndagskvällen det sena beslut att ställa in matchen trots att man redan i lördags upptäckt två fall av svininfluensa.
De PSG-spelare som insjuknat i influensan A/H1N1 är Ludovic Guily, Mamadou Sakho och Jérémy Clément. Franska fotbollsförbundet fruktar nu att smittan skulle sprida sig till andra lag i ligan.

TT

Publicerad 2009-10-25 kl 21:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå