Thiago debuterade för Bayern München

Andra ligor och cuper

Pep Guardiola lät en av sina profilvärvningar debutera för Bayern München. Thiago Alcantara byttes in, men Mario Götze fick nöta bänk.

I den andra omgången av bundesliga gästade regerande mästaren Bayern München förra säsongens tabellsexa Frankfurt och vann med 1-0.

Den kroatiske landslagsspelaren Mario Mandzukic gjorde målet på volley redan i den 13:e minuten. Därmed har det sydtyska stjärnlaget gjort mål i 39 raka matcher. Frankfurt närmade sig men fick ett kvitteringsmål bortdömt för offside.

Nye tränaren Pep Guardiolas handplockade värvning Thiago Alcantara från Barcelona debuterade i ligan när han byttes in i den 65:e minuten. Mario Götze, som kontroversiellt gick från Dortmund i våras, fanns med på bänken men fick ingen speltid.

I två av omgångens andra matcher blev det målrikare. Förra årets kvallag Hoffenheim vann överraskande över Hamburg med 5-1 över efter fyra mål i andra halvlek. Wolfsburg vann med 4-0 mot Schalke 04.

Publicerad 2013-08-17 kl 18:06