Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Tibbling och Lindgren med i skandalfirande: "Hade ingen aning"

Foto: Scanpix

Simon Tibbling.

Simon Tibbling och Rasmus Lindgren vann cupen med Groningen. Efteråt firade spelarna tillsammans med fansen - och sjöng att "den som inte hoppar är jude".
- Är det sant? Jag hade ingen aning om det, säger Tibbling till Expressen.

Groningen tog sin första titel någonsin när man besegrade Zwolle med 2-0 i söndags. Svenskarna Simon Tibbling, Rasmus Lindgren och de andra lagkamraterna skapade glädjeyra i hemstaden. Tillsammans med fansen firade spelare efter cupguldet. Ett firande som nu har rört upp känslor.

Från scenen och bland publiken sjöngs nämligen att "den som inte hoppar är jude". En passning till Ajax supportrar - som kallar sig för judarna. Firandet fångades på video och polisanmäldes. Men det kommer inte att leda till något åtal.

- Det är förkastligt, men det är inte straffbart, säger en talesperson vid domstolen till RTL News.

Simon Tibbling var en av dem som hoppade med på scenen, men då han inte kan holländska förstod han inte innebörden i det som sjöngs.

- Är det sant? Jag hade ingen aning om det. Jag vet inte… Vi sjöng massa saker. Jag förstår inte språket så bra men hoppas verkligen att vi inte sjöng något nedsättande om judar, säger han till Expressen.

Publicerad 2015-05-09 kl 14:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons