Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Tränare avgår efter två timmar (!) på nya jobbet

Foto: Scanpix

Botev Plovdiv-fansen var inte nöjda med anställningen av tränaren Nikolay Mitov. Det kände han av – och valde att avgå efter ynka två timmar på sitt nya jobb, skriver Reuters.

Efter att tränaren Nikolay Kostov blivit sparkad förra veckan, anställde den bulgariska klubben Botev Plovdiv i tisdags Nikolay Mitov som ersättare på tränarposten.

Det var inte ett populärt beslut hos delar av fansen. Första träningspasset med laget stormade ett gäng supportrar träningsplanen och skrek ”Du är inte välkommen, du måste lämna omedelbart”, rapporterar Reuters. De ska även ha hotat Mitov att använda fysiskt våld.

Anledningen ska ha varit att Mitov under sin spelarkarriär tillhörde Levski Sofia, som är rivaler till Botev Plovdiv.

Hoten och hatet gjorde att Mitov och den assisterande tränaren, Marian Hristov, avslutade träningen. Strax därefter avgick Mitov.

Innan träningen ska Mitov ha sagt att han var "väldigt glad och ärad att få leda ett så stort och älskat lag”. Två timmar senare var han arbetslös.

Fansens agerande gjorde att till och med Botev-ägaren Rumen Chandurov avgick.

- Jag vet inte vad jag ska säga… Respektlöshet, respektlöshet, respektlöshet. De tvingade mig att sluta, säger han enligt Reuters.

Men... Mitov slår inte Leroy Roseniors korta anställning i Torquay United. Efter tio minuter (!) blev han meddelad, under sin första presskonferens, att klubben hade fått nya ägare som inte önskade hans tjänster.

Publicerad 2016-09-01 kl 15:04

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER