Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Tränaren Ståle Solbakken hyllar Wendt: "Passar i alla ligor"

Oscar Wendt lämnar snart FC Köpenhamn.
Och vänsterbacken är redo, enligt sin tränare.
- Han skulle passa i alla ligor, säger Ståle Solbakken till fotbollskanalen.se.

Precis som fotbollskanalen avslöjade står den svenske ytterbacken i begrepp att byta lag för att ta nästa steg i sin karriär. Antingen sker flytten till vintern eller vid nästa sommar då hans kontrakt löper ut.

Tidigare har Ståle Solbakken betonat vikten av att skynda långsamt. Men efter Wendts och FCK:s framfart i Champions League tycker han att stunden snart är kommen för svensken att röra på sig.

- Oscar har bakat in mycket mer fysik i sitt spel och blivit betydligt mer defensivt solid och det var väl vad som kanske saknades tidigare. Nu klarar han sig i en högre grad en mot en, och jag tycker att han redan passar i alla ligor. Det tror jag absolut, säger Ståle Solbakken till fotbollskanalen.se.

När är det rätt läge för honom att flytta?
- Vi vet ju att han ska försvinna. Sedan om det blir nu i januari eller några månader senare, det återstår att se. Men det viktiga är att Oscar kommer till en klubb som hyser stark tilltro till honom. Och att de har en tränare som verkligen på eget initiativ velat få in Oscar. Det är oerhört betydelsefullt.

Varför då, menar du?
- Han ska inte gå till ett lag som bara letar efter en bra ”squad player”. Nej, det måste vara någon som verkligen satsar hårt på att Oscar ska spela kontinuerligt och ha en fast plats i uppställningen. Annars skulle det vara ett steg tillbaka, om han bara får spela någon gång ibland.

Vad säger du om Wendts utveckling den här säsongen?
- Han har vuxit och hela tiden blivit bättre. Nu är han en av de skickligaste i hela vårt lag. En av de som utvecklats mest både offensivt och defensivt.

I er Champions League-match mot Barcelona hamnade han ofta i dueller med inte minst Dani Alves, hur tycker du att han skötte sig?
- Självklart gick det fort emellanåt. Och de anföll ju ofta på Alves kant med mycket folk. Barcelona är så otroligt starkt offensivt. Men det blev bättre och bättre under matchens gång och jag tycker att Oscar visade att han behärskar det tempot. Det var en fin kamp för hans del och ett utmärkt tillfälle att lära sig toppinternationell fotboll, säger Ståle Solbakken.

Publicerad 2010-10-27 kl 11:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons