Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Tungt för Wanderson i Saudiarabien

Wanderson har svårt att imponera i Saudiarabien.
Än så länge har han inte motsvarat stjärnstatusen han hade i allsvenskan. Brasilianaren har bara gjort mål i en av åtta matcher och hans klubb Al Ahli är inte nöjda så här långt.

- Det stämmer. Han behöver göra fler mål för att klubben ska vara nöjd, säger hans agent Patrick Mörk.

- Men han gjorde två mål i en match nyligen och det känns som att han ändå har tränarens förtroende.

Wanderson lämnade Gais i slutet av juli när han efter många om och men fick sitt efterlängtade utlandskontrakt med hårdsatsande Al Ahli på den saudiarabiska kusten.
Men de första månaderna nere i Mellanöstern har varit tuffa för den förre allsvenske stjärnan som haft svårt att övertyga fullt ut.
Spelmässigt har han klarat sig bra men målmässigt ligger han inte alls på den nivå klubben räknat med.
Först i början av den här månaden gjorde han sitt första mål för Al Ahli som utan mål från brasilianaren är ett bottenlag.

- Det har inte varit lätt för honom så totalt som laget misslyckats och som utlänning blir du alltid extra utsatt när resultaten inte kommer, säger agenten och fortsätter:
- Al Ahli är den stora krisklubben i saudisk fotboll så här långt. Och inte blev det lättare för Wanderson när norske tränaren Trond Sollied sparkades redan efter några omgångar.

Men kanske är Wanderson på väg att bevisa klass?
För även om han bara gjort mål i en match för sin nya klubb så gjorde han nyligen två som gav Al Ahli säsongens andra seger.

- Förhoppningsvis var det förlösande för honom. Ett av målen gjorde han på straff och det tyder ändå på att tränaren tror på honom när han får förtroende som straffskytt.

- Socialt är det i alla fall inga problem. Han bor i en villa vid havet och trivs väldigt bra och hans flickvän har precis kommit till honom.

Publicerad 2010-10-19 kl 17:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons