TV: Ajax slog Feyenoord i den holländska klassikern

Andra ligor och cuper

"De Klassieker" mellan Feyenoord och Ajax gick av stapeln på söndagseftermiddagen och Ajax vände och vann efter ett tidigt underläge.

Den holländska fotbollens tyngsta möte började som en dröm för gästerna Feyenoord när Graziano Pelle från nära håll petade in ledningsmålet efter sex minuter.

Ajax hämtade sig dock och kvitterade på straff efter en dryg halvtimme efter att Fischer fått en billig straff som Kolbein Sigthorsson förvaltade på bästa sätt.

Sigthorsson ordnade sedan 2-1 för Ajax med en stenhård nick efter en hörna bara sex minuter efter kvitteringen.

Samuel Armenteros som nyligen lånades ut till Feyenoord till Anderlecht fick debutera med ett inhopp i 70:e minuten.

Ajax-Feyenoord 2-1 (2-1)
0-1 Graziano Pelle (6), 1-1 Kolbeinn Sigthorsson (31 str), 2-1 Kolbeinn Sigthorsson (37).

Publik: 52 581.

Publicerad 2013-08-18 kl 15:00