TV: Arenataket spricker av snön - Ajax mosar Feyenoord

Andra ligor och cuper

Ajax vann holländska hatmötet mot Feyenoord och Viktor Fischer gjorde två mål i 3-0-segern.

Allt började dock med ett tillbud av vinterkaraktär. Det skjutbara taket på Amsterdam Arena gav vika under blötsnön och började plötsligt läcka in över planen. Händelsen var dock inte värre än att matchen kunde återupptas.

Matchen var viktig för toppstriden där klubbarna låg trea respektive fyra, på samma poäng. Nu klättrar Ajax upp till 40 poäng, vilket placerar dem precis jämfördes med PSV och en pinne bakom serieledande Twente.

Viktor Fischer inledde målskyttet efter sju minuter och ökade sedan på till 2-0 före paus. Sedan spelade danske landsmannen Christian Eriksen fram Siem De Jong till 3-0. Trots att Ricardo van Rhijn åkte ut i 64:e kunde Amsterdamlaget bevaka sin ledning.

Svenske Tobias Sana ingick inte i truppen.

Publicerad 2013-01-20 kl 16:26