TV: Elms AZ slog Isakssons och Toivonens PSV

Andra ligor och cuper

Rasmus Elm spelade hela matchen när AZ Alkmaar slog Andreas Isakssons och Ola Toivonens PSV Eindhoven i Eredivisies första omgång.

AZ Alkmaar tog tidigt kommandot mot PSV, och Rasmus Elm hade efter en kvart ett halvfarligt skott mot mål som Isaksson klarade.

Efter 26 minuter fick den svenske PSV-keepern dock kapitulera när Martens slog in 1-0 på volley. Och en kvart senare slog AZ-backen Nick Viergever till med ett riktigt drömmål - en projektil från 30 meter upp i krysset.

Strax innan halvtid reducerade Dries Mertens för PSV.

I andra halvlek punkterade dock inhopparen Jozy Altidore matchen för sin nya klubb AZ när han nickade in 3-1 från nära håll.

Alkmaars andre svensk Pontus Wernbloom var avstängd, efter att han dragit på sig ett gult kort i förra säsongens sista omgång.

Rasmus Bengtsson spelade hela matchen och Emir Bajrami blev inbytt när Twente bortaslog NAC Breda med 1-0.

Publicerad 2011-08-07 kl 20:50