Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

TV: Enzo Zidane utvisad för eftersläng

Enzo Zidane, son till Zinedine Zidane, skapar rubriker i fotbollsvärlden efter att ha blivit utvisad på grund av en eftersläng. Precis det som hans pappa blev i sin sista match.

Zinedine Zidane har lagt fotbollsskorna på hyllan, men hans son Enzo spelar i Real Madrids ungdomslag. I en match med laget tvingas dock Enzo lämna planen, utvisad på grund av en eftersläng.

Sparken, eller vad man ska kalla det, påminner mer om David Beckhams utvisning mot Argentina i VM 1998. Men eftersom det är Zinedine Zidanes son som gör det är det svårt att inte se kopplingen till Zinedines sista match inom toppfotbollen.

Enzos far stod nämligen för fotbollshistoriens kanske mest kända eftersläng när han blev utvisad i VM-finalen 2006. Zidane hade tidigare i matchen chippat in en straff och stundtals dominerat på mittfältet. Men när Marco Materazzi sade någonting vände sig Zidane om, skallade italienaren och blev utvisad.

I efterhand har det spekulerats i vad Materazzi sade till Zidane, en av teorierna är att han ska ha sagt nedlåtande saker om Zidanes familj. Vad Enzo Zidanes motståndare sade är ännu oklart.

Publicerad 2013-01-30 kl 12:12
Annons
Annons
Annons