Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

TV: Fruktansvärt benbrott för Eddie Gustafsson efter brutalt stämpling - OBS otäcka bilder

Svenska landslagets och Red Bull Salzburgs målvakt Eddie Gustafsson fick föras till sjukhus med brutet ben efter att ha stämplats brutalt av Linz Lukas Kragl.

Första halvlek var på väg att ta slut när Salzburgs målvakt Eddie Gustafsson rusade ut för att ta hand om en förlupen boll. Linz-anfallaren Lukas Kragl rusade åt motsatt håll och satte fram fotsulan när den storväxte svensken nådde fram först.
Det slutade illa.

Kragl sparkade av både vadben och skenben på Gustafsson. Tv-bilderna var otäcka.

Den svenske landslagsmålvakten skrek ut sin smärta och fick föras till sjukhus med helikopter.
-Jag mår inte bra, och det gör inte mina spelare heller. Spelarna blev chockade, sade Salzburgs tränare Huub Stevens efteråt.
-Skadan var en chock för alla spelarna, och även för mig. När en spelare blir skadad på det sättet så är det givetvis helt onödigt, men det var inte med avsikt, sade Helmut Kraft, tränare i Linz, till den österrikiska nyhetsbyrån APA.

Linz-anfallaren Lukas Kragl fick otroligt nog spela klart matchen, som slutade mållös, då Kragl bara fick gult kort för sin stämpling. Ett faktum Salzburgslägret hade svårt att acceptera.
-Det var helt klart ett rött kort och ett klart felbeslut av domaren, sade Salzburgs sportchef Dietmar Beiersdorfer.

Den 33-årige Gustafsson är kapten i Salzburg som leder fotbollsligan i Österrike. Han vaktade det svenska målet i landskampen mot Wales i mars och ansågs vara given i den trupp som förbundskapten Erik Hamrén ska ta ut för att möta Bosnien den 29 maj.

Gustafsson opererades på sjukhus i Salzburg under söndagen och fick bland annat spikar inopererade i benet. Skadan klassas som allvarlig, frågan är bara hur allvarlig.

Landskampen mot Wales den 3 mars i år kan mycket väl komma att bli hans tionde och sista.

Du kan se händelsen här. OBS - mycket otäcka bilder, känsliga personer varnas.

Publicerad 2010-11-03 kl 14:07
Annons
Annons
Annons