TV: Galatasaray vann derbyt – har fem raka segrar

Andra ligor och cuper

Efter 3-0 mot Besiktas har Galatasaray tagit full pott i turksiska ligan.

På söndagskvällen spelades det heta istanbulderbyt mellan Galatasaray och Besiktas på Ali Sami Yen, Galatasarays hemmaarena.

Och det var hemmalaget som drog det längsta strået. Efter att Mustafa Sarp inlett målskyttet på nick efter en hörna redan i fjärde minuten var det sedan Milan Baros tur att glänsa.

Tjecken som gjorde fyra mål i VM-kvalet i veckan gjorde 2-0 i 65:e minuten efter att Besiktas försvaret sprungit bort sig i straffområdet. 3-0 kom med åtta minuter kvar av ordinarie matchtid och därmed var matchen i praktiken över.

Galatasaray leder nu ligan med maximala 15 poäng medan regerande mästarna Besiktas ligger sjua med sex poäng. Varken Tobias Linderoth (Galatasaray) eller Erkan Zengin (Besiktas) spelade.