TV: Ghana tappade ledning - då firade målvakten med sittdans

Andra ligor och cuper

Ghana tappade en tvåmålsledning mot Kongo – vars målvakt Muteba Kidiaba firade med en fantastisk sittande dans.

Det stjärnspäckade Ghana ställde upp med profiler som Asamoah Gyan, John Pantsil och förre AIK:aren Derek Boateng. Följaktligen tog man också ledningen genom Emmanuel Agyemang Badu, innan Albert Adomah ökade på med en nick tidigt i första halvlek.

Men Tresur Mputu och Dieumerci Mbokani såg till att kvittera. Gladast av alla tycktes Muteba Kidiaba bli, vilket han visade med en sittande dans som såg minst sagt säregen ut.

I söndagens sena match besegrade Mali Niger med 1-0 sedan Seydou Keita gjort segermålet i 84:e minuten.

Publicerad 2013-01-20 kl 18:50