TV: Guidetti efter sitt hattrick mot Ajax: "Det här är en dröm"

Andra ligor och cuper

John Guidetti satte tre mål i tungviktsmötet med Ajax (4-2).
- Det här är en dröm, säger han till De Telegraaf.

John Guidetti blev matchvinnare i Feyenoords 4-2-seger mot Ajax. Den svenske anfallsstjärnan gjorde tre mål.

- Det här är en dröm för fansen, ledarna och spelarna. Jag hade tur som kunde spela, jag är glad att jag är tillbaka (efter halsfluss), säger Guidetti till De Telegraaf.

- Laget skapar möjligheter för mig så att jag kan göra mål. Det är kul att jag gör mål, men det är segern som är viktigast.

Danske Christian Eriksen satte snyggt 1-0 för Ajax efter en kontring. Eriksen skruvade in bollen i målvaktens bortre hörn. Strax efter fälldes John Guidetti i straffområdet. Han tog själv hand om straffsparken och placerade den högt i målet.

Guidetti satte även 2-1. Det var efter en frispark som den svenske anfallaren höll sig framme och petade in bollen från en meters håll.

Otman Bakkal utökade i den andra halvleken till 3-1 för Feyenoord. Men inhopparen Dmitri Bulykin reducerade efter en dundertavla av Feyenoords målvakt Erwin Mulder.

Feyenoord var hotat, men inte länge. Tre minuter efter reduceringen satte John Guidetti sitt tredje och Feyenoords fjärde mål i matchen.

Publicerad 2012-01-30 kl 11:01