TV: Här avgör han supermatchen för Real - överglänser Ronaldo och Zlatan

Andra ligor och cuper

Zlatan Ibrahimovic och Ronaldo Ronaldo jagade mål.

Men Karim Benzema överglänste dem båda.

Med en blixtsnabb kontring satte han 1-0 för Real Madrid på Ullevi.

Zlatan Ibrahimovic bjöd de 44 262 åskådarna på Ullevi i Göteborg på stjärnglans i 90 minuter.

Men Cristiano Ronaldo imponerade mest när Real Madrid vann med 1—0 mot Paris Saint-Germain.

- Det kändes fantastiskt bra. Vi är i Göteborg och de får se de här stora lagen med stora spelare — det kunde inte bli bättre. Jag tyckte att publiken var fantastiskt bra, säger PSG:s Zlatan Ibrahimovic.

Och se de stora stjärnorna fick publiken — där merparten av de 44 262 hade betalt närmare 900 kronor för plåtarna till lördagskvällens möte mellan Paris Saint-Germain och Real Madrid. För dem spelade det ingen roll att det var en träningsmatch som sportsligt sett inte betydde ett skvatt.

Spelade hela matchen

Både Zlatan Ibrahimovic och Real Madrids fixstjärna Cristiano Ronaldo spelade hela matchen. Den svenske landslagsanfallaren hade en farlig nick, och försökte hela matchen igenom. Men den hårda träningsveckan verkade sitta i benen.

- Jag fick spela i 90 minuter och det kändes bra. Jag var lite sliten, mycket sliten speciellt i andra halvlek, säger Ibrahimovic.

Visserligen präglades matchen som väntat av gå-fotboll, men stundtals blixtrade stjärnorna åtminstone till. Och då var det Real Madrid, med gamle PSG-tränaren Carlo Ancelotti vid rodret, som svarade för den största underhållningen.

Real var bättre

Ronaldo bjöd på sina patenterade överstegsfinter, Mezut Özil bolltrollade och fransmannen Karim Benzema visade upp sina kyliga avslut. Som i den 23:e minuten när han snyggt och behärskat placerade in 1—0 bakom Salvatore Sirigu i PSG-målet.

Ronaldo lyste klart mest under hela matchen. Han drev upp tempot, frestade med skott och i den 53:e minuten nickade portugisen stenhårt på en hörna — men Sirigu reflexräddade på mållinjen. På tilläggstid var han även nära att öka på till 2—0 på frispark.

- Real Madrid är ett fantastiskt lag och de är inne i försäsongen precis som vi. De tränar hårt som vi och de gjorde en bra match. De spelar alltid bra med fantastiska fotbollsspelare, säger PSG-stjärnan Ibrahimovic.

Vill göra en bättre säsong

De franska mästarna har sin första tävlingsmatch den 3 augusti i supercupmötet med Bordeaux. Och den franske skytteligavinnaren vill göra fler mål än de 30 han gjorde förra säsongen.

- Vi har en supercup att vinna och mitt mål är att göra bättre ifrån mig än förra säsongen. Få en bättre statistik, även om förra säsongen var min bästa hittills, säger Zlatan Ibrahimovic.

Real Madrid: Diego López — Nacho, Daniel Carvajal, Pepe, Fábio Coentrao — Sami Khedira, Luka Modric — Isco, Mesut Özil, Cristiano Ronaldo — Karim Benzema.

PSG: Salvatore Sirigu — Christophe Jallet, Alex, Mamadou Sakho, Maxwell — Lucas, Thiago Motta, Blaise Matuidi, Javier Pastore — Zlatan Ibrahimovic, Ezequiel Lavezzi.

Publicerad 2013-07-27 kl 22:00