TV: Hiljemark målskytt i överkörningen

Andra ligor och cuper

4-0 i stormötet – och Oscar Hiljemark målskytt. Svensklaget hade en bra dag i mötet med Ajax.

Det på förhand ovissa mötet mellan de båda storklubbarna PSV Eindhoven och Ajax slutade i en rejäl överkörning.

Bortalaget Ajax hade aldrig en chans.

Första halvlek slutade visserligen mållöst men i den andra halvleken växlade PSV upp.

Först genom Tim Matavz och minuterna senare genom Jetro Willems.

I PSV:s startelva återfanns Oscar Hiljemark och mittfältaren dödade matchen definitivt när han efter ett snyggt inspel från högerkanten placerade in 3-0 för hemmalaget.

Tjugo minuter kvar fullbordade Ji Sung Park krossen när han helt fri kunde sätta 4-0.

Även Ola Toivonen verkar ha tagits till nåder av Philip Cocu. För andra matchen i rad fanns svensken med i startelvan och byttes ut till förmån för Zakaria Bakkali med drygt 20 minuter kvar att spela. Toivonen har tidigare varit i holländarnas frysbox på grund av att han varit ovillig att förlänga sitt kontrakt.

I och med segern går PSV upp i serieledningen före Zwolle som idag förlorade mot Vitesse på bortaplan.

Publicerad 2013-09-22 kl 18:35