TV: Källström tvåmålsskytt i Ryssland

Andra ligor och cuper

På måndagen tar fotbollslandslagets förbundskapten Erik Hamrén ut nästa EM-kvaltrupp.

Kim Källström ser ut att komma i gott slag inför bortamötet med Montenegro den 15 november.

På söndagen gjorde Källström nämligen sina två första ligamål för säsongen när hans ryska klubblag Spartak Moskva spelade 3—3 borta mot Kuban Krasnodar.

Källströms mål kom inom loppet av fyra minuter i den andra halvleken och betydde 2—2 och 3—2 för Spartak, men räckte alltså ändå inte till seger. Spartak har fem raka matcher utan vinst och ligger femma i tabellen.

I Tyskland blev både anfallaren Branimir Hrgota och backen Oscar Wendt kvar på bänken hela matchen när deras Borussia Mönchengladbach hemmaslog Hoffenheim med 3—1 och befäste sin tredjeplats i Bundesliga. Förre Malmö FF-kaptenen Jiloan Hamad fick göra säsongens första inhopp för Hoffenheim i 77:e minuten.

I Italien spelade backen Pontus Jansson 90 minuter för Torino i 0—0-matchen hemma mot Atalanta. Klubbkamraten Alexander Farnerud, som förra veckan gjorde mål direkt i sin comeback efter korsbandsskada, hoppade in i 51:a minuten.

I Nederländerna blev två svenska anfallare målskyttar: Muamer Tankovic fjärde mål för säsongen betydde 3—2 till AZ i 3—3-matchen mot Excelsior. Och Samuel Armenteros ordnade 1—1 för Willem II hemma mot Cambuur.

Ni som läser i mobilen ser målen här! Målen kommer tre minuter in i klippet.

Publicerad 2014-11-02 kl 20:50