TV: Sana mästare - Toivonen och Elm målskyttar

Andra ligor och cuper

Ajax och Tobias Sana är holländska mästare. Det står klart efter 5-0 mot Willem II. PSV är fyra poäng efter - för vilka Ola Toivonen gjorde ett av målen i vinstmatchen mot Nijmegen.

Ajax - där Tobias Sana inte var med i truppen - lekte med tabelljumbon Willem II och vann med 5-0 och säkrade ligatiteln med en omgång kvar. Det var klubbens 32:a ligatitel och den tredje raka.

Med en match kvar har Ajax 73 poäng, fyra fler än PSV Eindhoven som också vann på söndagen 4-2 mot Nijmegen. För Willem II innebär förlusten att man åker ur högstadivisionen.

Efter konstant press så slog Sigthórsson in 1-0 efter tolv minuters spel. En kvart senare gjorde Christian Eriksen 2-0.I mitten av andra halvlek gjorde Viktor Fischer 3-0. Siem De Jong utökade sedan till 4-0 i 83:e minuten. Inhoppare Hoesen gjorde 5-0 på slutet.

PSV vann alltså i sin tur med 4-2 mot Nijmegen och där gjorde Ola Toivonen 2-0-målet.

Det blev fler mål med svensk touch. Viktor Elm gjorde första målet när AZ vann med 4-0 mot Zwolle.