POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

TV: Sportpanelen om det konservativa Fifa: "In med målkameror"

Morgonens sportpanel debatterade Englands bortdömda mål mot Tyskland flitigt. De ansluter nu till skaran som vill ha in målkameror i fotbollen.

Sportpanelens Martin Dahlin tycker att det är trist att professionella idrottsmän som tränat i flera år ska behöva få domslut mot sig som är felaktiga och sedan falla med det.
- Just i de här situationerna när det handlar om en boll är inne eller inte, där måste man kunna använda målkameror, säger Dahlin i Sportpanelen i Nyhetsmorgon.
- FIfa är väldigt konservativa och vill inte ändra på sig. De tycker att det finns en viss charm med att det är det mänskliga som avgör, att det är en del av spelet och att det jämnar ut sig. Det är förlegat tycker jag.

Arne Hegerfors påpekar också att Argentina fick ett offside-mål godkänt, trots att linjemannen upptäckte sitt misstag via storbildsskärmarna inne på stadion.
- Den assisterande tillkallade ju huvuddomaren, men de kan alltså inte ändra sitt domslut eftersom de inte får ta hjälp av sådan hjälpmedel, säger Hegerfors och skakar på huvudet.

Annica Greder Duncan tar samtidigt upp att man kan anamma tennisens upplägg med ett visst antal "utmaningar" till domsluten, men då bara i samband med mål- och utvisningssituationer.

Se hela den intressanta diskussionen från Sportpanalen här ovanför. Där man även diskuterar VM:s höjdpunkter, favoriter och överraskningar.

Publicerad 2010-06-28 kl 10:04
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå