TV: Två straffar och två utvisningar när Bengtsson vann

Andra ligor och cuper

Rasmus Bengtssons Twente vann klart över ett frustrerat Feyenoord.

Svensken fick dock inte den bästa inledningen på matchen. När Feyenoords Graziano Pellè gjorde 1-0 på hörna var det Bengtsson som kom helt snett när han skulle markera Pellè. Anfallsstjärnan fick istället ostört hoppa upp och nicka in bollen i mål.

Twente skulle dock replikera innan halvtidspausen. Det var den 17-årige debutanten, Kyle Ebecilio, som efter mycket om och men lyckades krångla in en retur in i mål. Efter målet har matchen präglats av mycket tufft spel från båda lagen.

Efter tolv minuter av den andra halvlken fick Twente en straff, efter att en Twente-spelare fallit i straffområdet, samtidigt som Feyenoords Jordy van Deelen blev utvisad. Dusan Tadic sköt straffen hårt, högt, i mitten av målet och fullbordade därmed Twentes vändning efter Rasmus Bengtssons inledande misstag.

Kort därefter var det Feyenoords Stefan de Virjs tur att bli utvisad. Lagkaptenen satsade hårt i en närkamp, missade bollen helt och fick sitt andra gula kort för dagen.

I den 70:e minuten fick Tadic ställa sig vid straffpunkten än en gång. Detta efter att Joris Mathijsen kapat en förbispringande motståndare i straffområdet. Tadic var lika iskall den här gången och pricksköt in 3-1 precis intill stolpen.

Tadic bjöd sedan på en riktig delikatess när han klackade fram Luc Castaignos till 4-1. Castaignos kom helt fri med målvakten och kunde enkelt placera in bollen i mål.

Det var första gången sedan november 2011 som Feyenoord förlorade en match på hemmaplan.

Laguppställningar:

Twente: Marsman - Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers - Ebecilio, Gutiérrez, Eghan - Promes, Castaignos, Tadic

Feyenoord: Mulder - Van Deelen, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi - Clasie, Immers, Vilhena - Schaken, Pelle, Cisse

Publicerad 2013-08-11 kl 13:55