TV: Zlatan stor poängvinnare: "Det är bara början"

Andra ligor och cuper

Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål och räddade poäng åt sitt PSG i sin franska ligadebut.

Matchen mot Lorient på Parc des Princes slutade 2-2, efter att stjärnspäckade PSG legat under med 0-2 i halvtid.
- Det är bara början, säger han.

Lorient har länge varit ett mardrömslag för Paris Saint-Germain. På fyra år har det inte blivit en enda vinst för PSG hemma på Parc des Princes mot gänget från Bretagne i nordvästra Frankrike.

I fjolårssäsongens premiärmatch, för lite drygt ett år sedan, möttes de båda lagen i Paris. Den gången överraskade Lorient och vann med 1-0.

Och historien såg till en början ut att upprepa sig på lördagskvällen.

Matchen var inte ens fyra minuter gammal när PSG:s vänsterback Maxwell gjorde självmål. Under några sekunder blev det alldeles tyst på Parc des Princes. Sedan kom buropen.

Och det skulle bli än värre. Strax innan paus kunde gästernas Jérémie Aliadiere enkelt springa rakt igenom parisarnas försvar och snyggt skjuta in 2-0 för Lorient. Kort därefter blåste domaren av för paus - och buropen blev ännu fler.

I paus måste PSG-tränaren Carlo Ancelotti ha skällt ut sina mannar efter noter. För det så stjärnspäckade PSG började nämligen anfalla med full kraft i hopp om att hämta in 0-2-underläget. Och utdelningen kom.

Efter en dryg timme höll sig Zlatan framme och reducerade till 1-2. PSG och dess publik fylldes med energi. Med bara minuter kvar att spela fick PSG straff. Zlatan stegade fram - och satte 2-2 till publikens öronbedövande jubel.

- Det är bara början. Det tar tid att spela ihop ett lag, säger han.

Det blev alltså en poäng till PSG - med ett nödrop.

Inte mycket syntes av den stjärnglans som PSG:s qatariska ägare velat få fram genom dyra värvningar de senaste fjorton månaderna. Spelar PSG inte bättre än vad man gjorde mot Lorient lär man inte få det ligaguld som de flesta franska fotbollsexperter redan tillskrivit laget.

Publicerad 2012-08-12 kl 09:35