Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

TV4-Gruppen köper Canal+

TV4-Gruppen köper Nordens ledande premium-betal-tv-bolag C More Entertainment av ProSiebenSat.1. Genom köpet förvärvar TV4 C More Entertainments flaggskepp Canal+ med en mycket stark position i samtliga nordiska länder tack vare exklusiva film-, tv- och sporträttigheter.

Bland Canal+ starka rättigheter återfinns exempelvis engelska Premier League, italienska Serie A, och NHL. Men även de främsta nordiska ligorna finns representerade, till exempel Allsvenskan i Sverige, ishockey med Elitserien i Sverige och SM-Liiga i Finland. Inom film och tv har Canal+ rättigheter med i stort sett alla ledande amerikanska och nordiska filmbolag.

- För första gången etablerar vi oss inom premium-betal-tv, en marknad som utvecklats med bred distribution och stark tillväxt under flera år. Den nya verksamheten bidrar också till att minska vårt beroende av reklamintäkter, säger Jan Scherman, vd TV4-Gruppen.

C More Entertainment har de senaste åren genomgått flera ägarbyten. Genom TV4-Gruppens förvärv skapas nu förutsättningar för C More att utvecklas långsiktigt i samtliga nordiska länder, samtidigt som Canal+ programutbud blir ett bra tillskott till TV4-Gruppens olika tv-kanaler och breddar utbudet.

- C Mores olika sport- och filmkanaler är ett perfekt komplement till TV4-Gruppens profil med både bredd och kvalitet. Det här kommer att gynna såväl TV4:s som C-Mores tittare i alla länder, när C More nu får en långsiktig industriell ägare, säger Torsten Larsson, TV4-Gruppens styrelseordförande.

Patrick Tillieux, COO, ProSiebenSat.1 Group: Fri-tv är vår kärnverksamhet. I det avseendet är försäljningen av C More en viktig del av vår strategi. Det gläder mig att vi har fått en industriell köpare med ett utbud där C More kommer att bli ett perfekt komplement.

Guillaume de Posch, CEO, ProSiebenSat.1 Group: Det fanns stort intresse för C More från både industriella och finansiella köpare. Vi planerar i första hand att använda de medel vi har fått från försäljningen för att minska vår skuldsättning.

ProSiebenSat.1, med huvudkontor i München, bedriver tv- och radioverksamhet i 13 europeiska länder.

Förvärvet är villkorat av berörda konkurrensmyndigheters godkännande.

Publicerad 2008-06-16 kl 10:34
Annons
Annons
Annons