Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Två svenska stjärnskott provspelar med succélaget Hoffenheim: "De jagar talanger"

Två svenska talanger åker till Tyskland och provspelar med Hoffenheim. Det är Elvin Srbic - 92:a från Vasalund - och Ismail Guven - 91:a från IFK Malmö - som prövar lyckan hos Bundesligas succélag.
- De jagar talanger, säger scouten Ferhat Cifci till fotbollskanalen.se.

Elvin Srbic är född 92 och spelar i Stockholm i Vasalund. Han beskrivs som en hårt jobbande och brytsäker defensiv mittfältare. Redan i höstas var han och provspelade med skotska storlaget Celtic.
- Han är som en blandning mellan Gattuso och en playmaker, säger Ferhat Cifci.

Den andre svenske talangen som reser över till Tyskland för att visa vad han går för är IFK Malmö-talangen Ismail Guven, född 91. En riktigt striker, beskrivs han som.
- Han har väldigt bra avslut och väldigt bra löpningar, säger Cifci.

De unga killarna åker mest över för att testa hur livet kan te sig i de stora ligorna. När provspelet är klart kommer Ferhat Cifci att sätta sig ner och snacka med dem. Om intresse finns från både spelare och klubb, rör det sig om ett ungdomskontrakt på två år och spel med U23-laget. Ferhat Cifci, som bland annat scoutar Sverige åt tyska klubbar, riktar skarp kritik mot de allsvenska klubbarna.
- De här killarna går runt utan att de blir uppmärksammade. Det enda laget i Sverige som har vaknat till är MFF. De har börjat plocka in ungdomar, säger Cifci.
- I Tyskland jagar de talanger.

Publicerad 2009-02-26 kl 11:08