TV:Svenskens tuffa start - nio insläppta på två matcher

Andra ligor och cuper

Nio insläppta mål på två matcher. Hollandsproffset Karl-Johan Johnsson har fått en mardrömsstart på säsongen.

Trots stundtals bra spel har NEC Nijmegen i allmänhet och lagets svenske målvakt, Karl-Johan Johnsson, i synnerhet fått en riktigt tung inledning på säsongen. Efter två ligamatcher har svensken släppt in nio mål, vilket ger ett snitt på 4,5 insläppta mål per match.

Under lördagskvällen ställdes Johnssons Nijmegen mot PSV Eindhoven, med svenskarna Oscar Hiljemark och Ola Toivonen i laget. Trots att Nijmegen bara låg under med 0-1 i halvtid blev slutresultatet hela 0-5, efter en tabbe av Johnsson på 0-2 målet. Oscar Hiljemark spelade 90 minuter för PSV. Ola Toivonen startade på bänken, men byttes in med tjugo minuter kvar.

Nijmegen kom till matchen mot PSV med en 1-4 förlust mot Groningen i ryggen. Klipp från den matchen ser du nedanför artikeln.

Publicerad 2013-08-11 kl 10:44