Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Tyskland i centrum för skandalen – ligan har säte i Berlin

Enligt polisen har ligan som ligger bakom spelskandalen sitt säte i Berlin. Härvan tros vara den största i Europas historia.

Enligt polisen har 15 personer gripits i Tyskland och två personer i Schweiz, enligt AFP. Polisen ska också ha beslagtagit mer än en miljon euro i kontanter och egendom.
Berlin tros ha varit centrum för en del av vadslagningsfusket. 2004 avslöjades spelfusk i Berlin. Då dömdes domaren Robert Hoyzer till fängelse efter att ha erkänt att han medverkat till fixade resultat i division två och division tre i Tyskland. Som ersättning hade han fått 70 000 euro samt en plasma-tv.

Det europeiska fotbollsförbundet UEFA:s talesman Peter Limbacher säger till tyska veckotidningen Focus nätupplaga att han anser att den avslöjade skandalen är den hittills största manipulationsaffären inom fotbollen.
-Vi är allvarligt skakade av omfattningen av hur internationella ligor lyckats med sina manipulationer, säger Limbacher.

Enligt tyska medier, som citerar åklagarämbetet i Bochum, ska över 30 tyska matcher ha manipulerats, dock inga i Bundesliga, den första ligan. Däremot ska ett antal lag i andraligan vara inblandade och föreningar längre ner i seriesystemet.
Tidningen Neue Osnabrücker Zeitung skriver att VfL Osnabrück är en av de inblandade klubbarna. Två av lagets matcher under våren i år ska ha varit manipulerade.
En av de män som har anhållits ska ha spelat stora summor på Osnabrücks matcher och satsat på en målskillnad i resultatet, som också inträffade.

TT

Publicerad 2009-11-20 kl 16:09
Annons
Annons
Annons