Tyskland vann U19-EM

Andra ligor och cuper

Tyskland tog sin första U-titel på 16 år när Italien besegrades med 3-1 i U19-EM i Tjeckien.

Lars Bender stod för matchens kanon när han vackert flyttade bollen från höger till vänster fot och satte den i krysset. Målet var Benders andra i turneringen.
Trots en utvisning i den 36:e minuten på lagkaptenen Florian Jungwirth lyckades tyskarna gå ifrån till 2-0 i andra halvlek. Anfallaren Richard Sukuta-Pasu sköt oväntat in bollen i ena hörnet efter ett fint anfall.

Timo Gebhardt nickade kort efter Italiens reducering in 3-1 på Deniz Nakis frispark.
Senast Tyskland vann en U-turnering var 1992 (U16).

Tyskland-Italien 3-1 (1-0)

Mål : 1-0 Bender (24), 2-0 Sukuta-Pasu (61), 2-1 Garibaldi (77), 3-1 Gebhardt (79)

Publicerad 2008-07-26 kl 21:24