POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Uefa återinför "gamla" Guldbollen

Lionel Messi tog hem "Guldbollen". Men det sätt han vann priset på har totalsågats. Nu ska Uefa återuppta France Footballs gamla pris till "Europas bäste spelare".

France Footballs gamla pris "Guldbollen" till Europas bäste spelare återupptas i ny skepnad av Uefa. Det berättar Uefas ordförande Michel Platini samtidigt som spelare och ledare fortfarande sågar Fifas nya version av priset som Lionel Messi tog hem i måndags.

I år var första gången sedan 1956 som France Football inte delade ut sitt klassiska pris eftersom man sålt iväg rättigheterna till Fifa. Det nya priset har dock fått utstå mycket negativ kritik. Det finns oklarheter kring vilka röster som räknats och många är besvikna på att Messi, som hade ett mindre bra VM, snuvade spelare som Xavi och Wesley Sneijder på vinsten.

Men redan nästa år är alltså det gamla priset tillbaka. Om än inte i France Footballs regi. Utvalda ledare och journalister från de 53 europeiska länderna ska rösta fram en vinnare som presenteras i samband med att man lottar Champions Leagues gruppspel i augusti.

Platini förklarade att han tyckte att Messi var en värdig vinnare men att det borde gå till någon som dominerat i VM.

Publicerad 2011-01-13 kl 16:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå