Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

USA hyllar Backes supertalang - blåste Messi på segern

Hasse Backes supertalang blåste Argentina på segern mot USA. Efteråt hyllas Juan Agudelo av lagkompisarna.
– Han är ”the real deal”, säger Landon Donovan.

Blott 18 år gammal tycks Agudelo allt mer befästa sin roll som en byggsten i ett framtida starkt amerikanskt landslag. New York-spelaren kom in som avbytare mot Argentina i lördagsnattens 1-1-träningsmatch, och satte dit kvitteringen på en retur från Carlos Bocanegras nick.

Målet i sig var inte mycket att hänga i granen, men amerikanska medier hyllar ändå löftet. Faktum är att Agudelo varit delaktig i samtliga av USA:s senaste tre landslagsmål, och varje gång har han blivit inbytt sent i matcherna. Först sänkte han Sydafrika i sin debut före jul, sedan fixade han straff mot Chile i januari. Och så då prestationen mot Argentina.

- De är förmodligen ett av världens bästa lag, och de har Messi som är störst av alla. Bara vetskapen om att han känner till mig och kan minnas att jag gjorde mål mot dem känns ganska fantastiskt, säger Juan Agudelo till Sports Illustrated.

Förbundskaptenen Bob Bradley berömmer honom, liksom flera av USA:s mer namnkunniga stjärnor.

- Han har gjort det enormt bra. Sedan vet vi som håller på med det här att man inte kan kröna någon till kung alldeles för snabbt. Vi har sett många som kommit hit och lyckats under en kort period, utan att för den sakens skull få långa och framgångsrika karriärer. Juan måste fortsätta växa. Men lyssna, att göra mål på den här nivån är absolut inte enkelt. Han har visat att han klarar det, säger Landon Donovan till Sports Illustrated.

I ligaspelet med MLS-klubben New York Red Bulls börjar det också lossna för Agudelo. Förra veckan gjorde han sitt första proffsmål där för sitt och tränaren Hasse Backes gäng.

Publicerad 2011-03-27 kl 11:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons