POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Van Basten hyllar svenske doldisen: Givna förstavalet

Marco van Basten hyllar den förre BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt:
- För en ung spelare är det alltid svårt att komma utomlands men Kristoffer har visat att han är en vuxen man, säger van Basten.

Kristoffer Nordfeldt har fått uppleva himmel och helvete sedan han kom till holländska Heerenveen i våras. Debuten mot Ajax då han släppte in fem mål varav några rejäla tavlor uppmärksammades både i Holland och Sverige.
Men för Heerenveens tränare Marco van Basten var han ett oskrivet kort inför årets säsong – och den holländske legendaren hyllar här Nordfeldt och det är reservationslöst.

- Kristoffer han visar att han är ett proffs. Han är talangfull men jobbar samtidigt hårt. För en ung spelare är det alltid svårt att komma utomlands och anpassa sig till en ny miljö men han har visat att han är en vuxen man, säger van Basten till FotbollDirekt.se.

Marco van Basten var inte i klubben vid tidpunkten för den Ajax-debuten, men också han har påmints om Nordfeldts mardrömslika första match i klubben.

- Det var verkligen en otursdrabbad debut, men som jag förstått det så visade han ingen rädsla alls i matcherna som följde därefter. Brian (Vandenbussche, målvakten som Nordfeldt konkurrerat ut) blev ju avstängd några matcher och Kristoffer fick chansen ändå trots debuten och då gjorde han det bra. Men det är ju så, när en målvakt gör ett misstag är det ”dödligt”. För en anfallare svider det inte alls lika mycket.

- För mig så fanns det ingen given första-eller andramålvakt när vi drog i gång försäsongen i somras. Men där och då visade Kristoffer att han är det givna förstavalet.

Till och med när van Basten ombeds kommentera svagheter och vad Nordfeldt kan utveckla så ser han mest fördelar hos svensken.

- Kristoffer känns modern. Han är atletisk, han kan hoppa högt och har bra reflexer. Han är bra med fötterna, verkligen en av 11 spelare och inte bara målvakten. Han är också väldigt coachande ute på planen.

- Eftersom han fortfarande är ung så kan han bli starkare och lugnare, men hans utveckling är väldigt bra.

Du har att jämföra med efter din långa spelarkarriär. Hur stor potential ser du hos Kristoffer?

- Han har en enorm potential. Han är ung, han är atletisk och han är en modern målvakt. Han har visat i Heerenveen att han vinna matcher för laget. Vi får se hur långt hans talang kan bära honom i framtiden.

- Men Heerenveen har ju en tradition med talangfulla spelare; i somras sålde vi Oussama Assaidi till Liverpool, Bas Dost till Wolfsburg och PSV Eindhoven. Innan dess kom exempelvis Klaas-Jan Huntelaar och Ruud van Nistelrooy fram i klubben, så det finns möjligheter här.

Publicerad 2012-11-29 kl 08:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå