Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Vändningen i tyska krisklubben - ny seger lyfter HSV från botten

Bert Van Marwijk fick sparken från Hamburg efter sju raka förluster.

Med en ny tränare börjar klättringen uppåt.

På söndagen tog krisklubben en viktig seger mot bottenkonkurrenten Nürnberg.

HSV är den enda föreningen i Bundesligas historia som aldrig blivit degraderad. Men den här säsongen har farhågorna vuxit. Under Bert van Marwijks ledning rasade laget ner till nedflyttningsplatserna, och efter sju raka förluster sparkades holländaren för en månad sedan. Istället tog Mirko Slomka över och nu kanske ljuset i slutet av tunneln börjar bryta fram. Redan i managerns första match blev det vinst, mort Dortmund, och sedan dess har ett kryss och en förlust följt.

Och på söndagen slog Hamburg in på vinnarspåret igen. Det blev 2-1 mot bottenkollegan Nürnberg, där den skadade Per Nilsson saknades i gästernas backlinje.

Hakan Calhanoglu svarade för ett av målen, och när sedan Mike Frantz gjorde självmål i 86:e var saken klar. HSV hade vänt 0-1-underläget och ordnade nu fram en mycket viktig trepoängare. Tack vare resultatet byter klubbarna plats med varandra och Hamburg kliver upp på plats 14.

- Vad vi har åstadkommit hittills? Ingenting. Vi har slagit två lag och det enda det medfört är att vi nu äntligen fått något att försvara - nämligen en plats ovanför nedflyttningsstrecket. Det är vad som gäller nu, säger Mirko Slomka efter slutsignalen.

Publicerad 2014-03-16 kl 17:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons